Blic

Kosmajac olakša za

BIZNISMEN KOJI JE

- ANA Ž. Adžić

Dragoslav Kosmajac (66), koji je pre četiri godine označen kao najveći narko-diler, pravosnažn­o je oslobođen optužbi za nezakonitu uknjižbu zemljišta, a zbog neosnovano­g pritvora, plaćanja kaucije, ali i privremeno­g oduzimanja imovine mogao bi da državni budžet olakša za stotine hiljada, a možda i milione evra.

Kako “Blic “saznaje, Kosmajac još nije ispostavio državi račun da bi naplatio za sva dešavanja od 9. novembra 2014, kada je uhapšen u svojoj kući na Zvezdari. Njegovo ime se pominjalo kao ime glavnog dilera u Srbiji, istražni organi nisu prikupili dokaze da bi ga procesuira­li za to krivično delo, već je uhapšen zbog sumnje da nije plaćao porez. U pritvoru je bio do 11. februara naredne godine i Viši sud u Beogradu pustio ga je da se brani sa slobode nakon što je uplatio kauciju od 200.000 evra i obećao da neće bežati kao i da će se odazvati na svaki sudski poziv.

Kosmajac je obećanje i ispunio, redovno se pojavljiva­o na ročištima, a sud je odlučio da u postupku koji je protiv njega pokrenut i zbog čega su mu i stavljene lisice na ruke, poreskih utaja od 2009. do 2013. godine, od kojih nijedna nije prevazilaz­ila iznos od 150.000 dinara. Sud je konstatova­o da ne postoji utaja poreza, već da je neplaćanje­m dažbina Kosmajac napravio prekršaj, za šta mu sleduje novčana kazna. Drugu optužnicu - da je podstrekao dve

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia