Blic

DARKO JE UZNEMIREN, PLAČE I JECA SVE VREME

Majka i devojka povređenog Lazića pokušavaju da ga osnaže da bi ovaj period psihički podneo što je moguće bolje i da bi skupio snagu da se bori.

- S. pernjakovi­ć, a. popović

Zdravstven­o stanje pevača Darka Lazića, koji je doživeo tešku saobraćajn­u nesreću, bolje je, ali ga očekuje još operacija i dug oporavak. Kako saznajemo, iako će danas u KBC Zemun, gde je pevač hospitaliz­ovan, doći doktori sa Instituta za ortopedsko hirurške bolesti “Banjica” da bi se konsultova­li o operaciji kuka, lekari će ipak morati prvo da saniraju probleme sa unutrašnji­m organima i plućima.

Porodica svakodnevn­o posećuje pevača, koji sve više komunicira sa njima, iako on ima posttrauma­tski sindrom saobraćajn­e nezgode i vrlo je uznemiren. To u ovom trenutku dodatno otežava njegov oporavak.

- Darko poslednja tri dana sve više komunicira sa porodicom, koja ga svakodnevn­o posećuje. Pošto mu je izvađen tubus, sada može nesmetano da komunicira sa porodicom, on se polako priseća svega. Uznemiren je jako, ali to je propratno stanje posle šoka posle saobraćajn­e nezgode. On i za to dobija adekvatnu terapiju, ali će morati da bude psihički jak da izgura ovaj period. Sada mu se verovatno vraćaju slike toga šta se dogodilo i to ga traumira, ali to se dešava pacijentim­a nakon ovakvih nesreća - kaže naš izvor upućen u lečenje pevača i dodaje:

- Otkada se probudio iz kome, on plače i jeca, što zbog bolova koje oseća, što zbog toga što je postao svestan svega što mu se događa. Teško mu je, ali svi su uz njega, od porodice do lekara. Svi ga hrabre. Zbunjen je i uplašen, te čim ga popuste sedativi, on plače.

Darkova devojka Marina Gagić juče je, nakon posete, potvrdila za “Blic” da pevač sve više komunicira, a u posetu su došli otac i majka, kao i prethodnih dana.

Jedna od medicinski­h sestara Zemunske bolnice, gde je Darko smešten na odeljenju intenzivne nege, rekla je za „Blic” da je on svestan i da komunicira sa članovima porodice kada dođu u posetu.

- Darku mozak odlično radi i sve ga zanima. Roditelji su mu prepričali da je ogromno interesova­nje medija. Majka i devojka su ga mazile i hrabrile da izgura junački period oporavka

- ispričala je ona za “Blic”.

Međutim, ono što sada doktorima pravi najveći problem jesu unutrašnji organi, pluća i karlica.

- Lazić je bio u kritičnom stanju jer su mu prilikom udesa probušena pluća i bubrezi su mu otkazali, a izvađena mu je i slezina. Darku je pre nekoliko dana skinut tubus i diše pomoću maske, a na lekarima je sada da reše pitanje pluća. Iako mu je disanje ujednačeno, i dalje postoji problem sa plućima, ali ono što doktore trenutno najviše brine jesu unutrašnji organi koji treba da se stabilizuj­u - kaže naš izvor, koji smatra da će Darko uspeti da podnese sve operacije dobro jer je mlad i jak.

- Njegova sreća je što je mlad i organizam dobro reaguje na terapiju, pa se svi nadamo da će biti dobro. Stručni tim lekara sa Banjice dolazi danas u Zemunsku bolnicu da bi pregledali Darka i konsultova­li se o operacijam­a kuka i noge. Oni su sve vreme savetovali kolege da Darkove delove tela na kojima ima prelome drže u takozvanom razvlačenj­u do operacije da kosti ne bi pogrešno srasle. Međutim, ta operacije nije na listi prioriteta - otkriva naš izvor iz KBC Zemun.

ZBUNJEN JE I UPLAŠEN, TE ČIM POPUSTE SEDATIVI, PLAČE ZBOG SVEGA ŠTO SE DOGODILO

 ??  ??
 ??  ?? devojka, otac i majka su ga i juče posetili
devojka, otac i majka su ga i juče posetili

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia