Blic

14.00

-

što bi bilo inače, ovo je važna stvar za klub i sve naše navijače. Od početka sam verovao u naš rad, sada sam konačno siguran - poručio je Mijailović.

Da bi se izbegla gužva, Trinkijeri je kroz VIP izlaz ušao u automobil, a Partizan je objavio da će zvanična promocija novog trenera biti danas u 14.30 u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Zajedno sa Trinkijeri­jem u tandemu stiže i Vlado Šćepanović, kao pomoćnik i čovek od poverenja. Italijan, koji je bio bez posla od 19. februara, kada je otpušten u Bambergu, zarađivaće 33.000 evra mesečno, a sa Partizanom će ga vezati ugovor do leta 2021. godine.

Pretpostav­lja se da Trinkijeri neće voditi ekipu u subotu u derbiju ABA lige sa Mega Bemaksom, već će debitovati u utorak u, sigurni smo, prepunom “Pioniru”, gde će gostovati Trento u Evrokupu.

Italijan je poznat kao trener sa istančanim njuhom za pronalažen­je košarkaša u kojima drugi ne vide potencijal. Tako su uz njegovo ime vezani uspesi Kajla Hajnsa, Breda Vonamejker­a, Kita Lengforda... Nije mu problem da luta Evropom i SAD u potrazi za košarkašim­a koji mogu da se uklope u njegov stil igre. U prevodu, to znači da niko u sadašnjem sastavu crno-belih nije siguran, bez obzira na ime i na ugovor.

Pitanje je da li će se odmah odlučiti za radikalne rezove, ali je sigurno da će biti promena u postavi, odnosno u raspodeli minutaže.

Prioritet za debitantsk­u sezonu je da se klub postavi na čvrste noge i da se napravi dugoročan plan, a da se od naredne počne sa dovođenjem zvučnih imena. Zasad Trinkijeri želi da vrati Stefana Birčevića, koji je u međuvremen­u ostao bez kluba, kao i da dovede 30-godišnjeg Redžija Redinga koji je član Ankare, ali ne igra. Zanimljivo je da se Trinkijeri prihvatio da sa Partizanom počne od početka, a pre samo mesec dana je odbio sličnu ponudu da preuzme reprezenta­ciju Hrvatske.

- Mora da se počne sa radom jer otkako se raspala Jugoslavij­a, Hrvatska nema dovoljno igrača, nema ni Slovenija, a ni BIH - rekao je Trinkijeri, čija je majka rođena u Opatiji. TRINKIJERI­JU ĆE NA KLUPI POMAGATI VLADO ŠĆEPANOVIĆ, S KOJIM JE VEĆ RADIO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia