Blic

Žestoka prepirka između Đilasa i Vučićevića

-

Burno je bilo na jučerašnjo­j sednici Saveza za Srbiju. Očekivano je bilo da glavna tema bude predstavlj­anje deset novih članica Saveza, ali na konferenci­ji se pojavio Dragan J. Vučićević, glavni urednik „Informera“.

Vučićević je postavio pitanje zbog čega njega i urednike tog lista želi da otera u zatvor, aludirajuć­i na krivičnu prijavu koju je jedan od lidera SZS nedavno podneo protiv njega. Podsetimo, Dragan Đilas podneo je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv urednika dnevnog lista „Informer“Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatović­a zbog, kako je naveo, govora mržnje i zato što je u tom listu objavljen serijal tekstova u kome su ga označili kao “lopova, opozicionu bandu, idiota, bahatog kretena, nekoga ko se zalaže za nezavisno Kosovo...”.

Đilas nije želeo da odgovori na pitanje Vučićevića, koji je insistirao na odgovoru:

- Ti za mene nisi novinar! Uopšte ne želim s tobom da razgovaram o tome.

Ovo je konferenci­ja za novinare i odgovaram samo na pitanja novinara, a „Pink“i „Informer

„su kuće mržnje rekao je Đilas.

Vučićević ga je upitao na osnovu čega tako misli i kako bi bilo kada bi neko od Ðilasovih političkih protivnika tražio da glavni urednik „Danasa“, Draža Petrović, bude uhapšen

- Ja sam vrlo srećan što ste vi ušli u prostorije Saveza sa Srbiju i mi smo vas dočekali dobrodošli­com, a odgovorio sam vam na najbolji način kako sam mogao. Dozvolite novinarima da postave pitanja - istrajavao je Ðilas.

Vučićević je uzvratio da ga Ðilas time vređa, jer jako dobro zna da je on novinar, kao i da ne treba da drži konferenci­je za medije ako ne želi da odgovara na novinarska pitanja.

Vučićević je tako insistirao da dobije odgovor na pitanje, što je dovelo do petominutn­e prepirke, nakon čega je urednik “Informera” napustio prostorije Saveza - ali tek na nekoliko minuta. Ubrzo se vratio i nastavio da insistira na svojim pitanjima.

Lideri Saveza su tada napustili prostoriju gde se konferenci­ja odvijala, a potom je otišao i Vučićević.

 ??  ?? Đilas nije hteo da odgovori na vučićeviće­va pitanja
Đilas nije hteo da odgovori na vučićeviće­va pitanja
 ??  ?? „Ti za mene nisi novinar“rekao je Đilas Vučićeviću
„Ti za mene nisi novinar“rekao je Đilas Vučićeviću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia