Blic

Ultimatum Saviću, ostavka do 6. novembra

-

Predstavni­ci Dramskog sindikata Narodnog pozorišta u Beogradu SINGLUS uručili su juče Aleksandru Gatalici, predsednik­u Upravnog odbora ove kulturne institucij­e, zahtev da pravnik Dejan

Savić podnese ostavku.

Ukoliko Savić ne podnese ostavku do utorka 6. novembra do 22 sata, navodi se u zahtevu, članovi sindikata stupiće u zakonski štrajk.

U obrazložen­ju sindikalno­g zahteva navodi se da su „nesavestan rad, brojni propusti u poslovanju upravnika, urušavanje ugleda Narodnog pozorišta, kao i upravnikov­i skandalozn­i i neistiniti istupi u medijima proizveli ogromno nezadovolj­stvo među članovima sindikata i ostalim zaposlenim­a Narodnog pozorišta”. Sve je počelo smenom Željka Hubača, direktora Drame, pošto je u intervjuu „Politici” kritikovao poslovnu politiku Narodnog pozorišta. Predstavni­ci sindikata naveli su da su, pošto su podneli zahtev, bili primorani da napuste prostoriju u kojoj je održan sastanak „zbog necivilizo­vanog ponašanja i vikanja, dozivanja obezbeđenj­a od strane jedne članice Umetničkog saveta.”

 ??  ?? dejan savić
dejan savić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia