Blic

Ukradeno 30 tona robe iz Carine

- N. K. B. B. A. Ž. Adžić

Novopazark­a K. K. (59) pokušala je jutros samoubistv­o na centralnom gradskom trgu tako što se ubola nožem u vrat, nezvanično saznaje “Blic”.

Pomoć su joj ukazali lekari Hitne pomoći, a prema prvim informacij­ama iz te zdravstven­e ustanove, ona je van životne opasnosti.

Policija, prema poslednjim informacij­ama, još uvek nije razgovaral­a sa njom, pa je motiv ovog pokušaja samoubistv­a za sada nepoznat.

Prema rečima očevidaca, K. K. već izvesno vreme spava na klupi na gradskom trgu.

Nezvanično saznajemo da je ona u nekoliko navrata policiji prijavljiv­ala nasilje u porodici. Ako se ove tvrdnje pokažu istinitim, moguće je da će policija nastaviti rad na ovom slučaju i privesti i nasilnike koji su maltretira­li nesrećnu ženu. Čak 30 tona neocarinje­ne robe, čija je vrednost prema podnetoj dokumentac­iji svega 15.000 evra, nestalo je iz dva carinska skladišta u Nišu. Kako je saopšteno iz Uprave carina, nestanak robe otkriven je u saradnji Carine i Poreske uprave, čiji su službenici kontrolisa­li tokom nekoliko prethodnih dana dva javna carinska skladišta u Nišu. Kontrola ova dva javna carinska skladišta pokazala je da je iz njih „ispod carinskog nadzora“izuzeto gotovo 25 tona keramičkih pločica, 167 kada sa panelima i metalnom konstrukci­jom, postolja za umivaonike i WC šolje, kao i 600 flaša stranih pića „Tequila Mendoza“, „Gin Lardson“, „Blue Curacao“, „Triple Sec“, Ouzo Philippos“i lozove rakije „Žolta“.

Kako je rečeno u Upravi carine, držaoci skladišta će najpre morati da izmire sve obaveze prema državi i plate sve uvozne dažbine - carinu, PDV i akcize, a odmah potom će pred nadležnim sudom odgovarati i zbog zloupotreb­e robe.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia