Blic

PREKO ZAPADA DO JUGA

-

Fudbaleri Crvene zvezde danas (15 sati) gostuju Proleteru u Novom Sadu u 15. kolu Superlige, a trener Vladan Milojević će poslednji put pred duel sa Liverpulom imati priliku da testira ko je od igrača spreman za evropski izazov.

- Svesni smo da je veće interesova­nje za duel sa Liverpulom, ali uvek ponavljam, prioritet nam je prvenstvo i zaista razmišljam­o samo o Proleteru. Ima vremena do Liverpula, igrači i svi u klubu su maksimalno fokusirani na današnji duel izjavio je Milojević pred meč sa Proleterom.

Iako u Ljutice Bogdana tvrde da je duelu sa prošlogodi­šnjim finalistom LŠ svetlosnu godinu daleko, sigurno je da fudbaleri, a i trener kroz meč na stadionu “Karađorđe” mogu da naslute ko bi mogao u utorak na megdan Liverpulu.

Tri škole iza sebe imaju fudbaleri Zvezde u Ligi šampiona, prva protiv Napolija je donela bod i pokazala da crveno-beli nisu slučajno stigli do grupne faze, dok su druge dve bile bolne, skupe, Za meč sa Liverpulom (utorak, 18.55, stadion “Rajko Mitić”), svi gledaoci koji imaju ulaznice za južnu tribinu za ulaz 25 (odmah uz zapadnu), prilikom ulaska će morati da koriste prilaz kapijama (sedam i osam) preko zapadne strane stadiona. To znači iz Ulice Rajka Mitića, pored omladinske škole Crvene zvezde i mesta gde su smeštena reportažna kola, odakle će direktno posebno označenim putem stići na ulaz 25. Pomenuta trasa je bitna kako bi se izbeglo nepotrebno zadržavanj­e i čekanje prilikom ulaska gostujućih navijača u njihov sektor koji je tačno određen. ali su ipak škole.

Da su nešto naučili iz duela sa Pari Sen Žermenom, izabranici Vladana Milojevića su pokazali na „Enfildu“. Međutim, daleko je to od dovoljnog za bilo kakav uspeh sa velikanom poput Liverpula.

Zvezda je imala probleme sa povredama, kao i kasnim dolascima fudbalera, u poslednjem danu prelaznog roka. Upravo zbog toga je Milojević uigravao tim u utakmicama Superlige, pa bi ekipa koja će se suprotstav­iti Englezima mogla da se iskristali­še na meču sa Proleterom, na kojem neće biti Rićmonda Boaćija.

- Što se tiče igračkog kadra, Boaći sigurno neće igrati, a ostali su se vratili u stroj. Marin je odigrao 90 minuta protiv Bačke, kao i Rodić posle povrede pete. Sada nemamo većih problema, malo nas muče virusi, videćemo još kakva

je situacija sa Babićem koji je bio bolestan i čekam dozvolu lekara da li će biti na raspolagan­ju. Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, jer to ovi momci stvarno zaslužuju.

U Boaćijevom odsustvu, odličnim igrama se sve više nameće Milan Pavkov.

- Raduju me njegovi golovi. Naravno, nekorektno mi je da pričam o pojedincim­a, ali zato što je dobar zato i jeste u Zvezdi. Za napadače je bitno da postižu pogotke i svi smo srećni zbog njegove efikasnost­i. Golovi donose samopouzda­nje, a plod su truda i rada na treninzima.

Proleter je hit ove sezone u Superligi.

- Sigurno da nas čeka teška utakmica protiv ekipe koja u poslednje vreme ima jako dobre rezultate i igra baš dobar fudbal, i kod kuće i u gostima. Sigurno da je Proleter hit ove sezone u Superligi, ima spoj mladih igrača i povratnika, koji su imali dobre karijere pre povratka u klub. Spremićemo se na najbolji mogući način, poštujemo rivala koji ima pet vezanih pobeda. Jedino što nas malo brine je stanje terena koji nije baš najbolji.

Razlika u odnosu na Radnički, kojem Zvezda beži devet i Partizana, 13 bodova, zabranjena je tema.

- Trudimo se da budemo najbolji i svaku utakmicu odigramo dobro. Prvenstvo je dugo zato nema opuštanja. Niko ništa nije osvojio u oktobru, novembru ili decembru. Dobro je što ima dosta kvalitetni­h timova koji pretenduju na mesto u plej-ofu, pored Radničkog i Partizana tu su Mladost, Čukarički, Napredak... Gledanje tabele je na neki način zabranjena tema kod nas. Igrači dobro rade, fenomenaln­i su na treningu, ali im nedostaje minutaža. Što bi stariji treneri rekli jedan meč menja hiljadu treninga. Dosta igrača zaslužuje da igra i da imam pravo da na više promena tokom meča svima bih pružio šansu - zaključio je Milojević.

JEDINO NAS BRINE LOŠE STANJE TERENA U NOVOM SADU, REKAO JE TRENER VLADAN MILOJEVIĆ

 ??  ?? za bena nema pauze i očekuje se da će jedna od najboljih fudbalera crvene zvezde u ovoj sezoni zauzeti svoje mesto u startnih 11 za današnji meč sa proleterom
za bena nema pauze i očekuje se da će jedna od najboljih fudbalera crvene zvezde u ovoj sezoni zauzeti svoje mesto u startnih 11 za današnji meč sa proleterom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia