Blic

Novak: Čekajte, nije još kraj sezone

ĐOKOVIĆ UŽIVA U PRVOM MESTU NA ATP LISTI, ALI I UPOZORAVA Masters u Londonu će rešiti sve, a nadam se da će se Nadal oporaviti, rekao je naš teniser, koji je sinoć u četvrtfina­lu Pariza igrao sa čilićem.

- Jelena medić

Novak Đoković je ponovio da je razočaran što u Parizu neće imati priliku da se bori sa Rafaelom Nadalom. Đoković je sinoć igrao sa Marinom Čilićem za plasman u polufinale turnira u glavnom gradu Francuske, a od ponedeljka će ponovo biti prvi teniser na ATP listi nakon što se Španac povukao zbog povrede.

- Prvo, još nije kraj sezone, ima da se odigra završni Masters u Londonu. Drugo, ne mogu da skačem od sreće zbog prvog mesta. Nisam oduševljen jer u Parizu nema Nadala. Rafa se muči s povredom još od US Opena i potpuno ga razumem, znam kako se oseća. Žao mi je što je morao da otkaže - iskren je Novak.

Najbolji srpski teniser kaže i da se oseća sjajno, da je spreman i motivisan za sve izazove, kako na kraju ove sezone tako i na početku 2019.

- S obzirom na to kroz šta sam sve prošao, ovo je fenomenaln­o i mogu da budem zadovoljan. U poslednjih pet meseci sam odigrao dosta mečeva, a sa svakom pobedom sam dobijao na samopouzda­nju. Vidite, ako nemate samopouzda­nje, onda se ne osećate prijatno na terenu i promašujet­e udarce koje ne biste smeli da promašite. Svestan sam gde se nalazim, ali od jula sam potpuno drugačiji teniser nego što sam to bio od početka ove godine.

Novak je u poslednjih 90 dana, do sinoćnog duela sa Čilićem, odigrao 30 mečeva, a doživeo je samo jedan poraz. Osvojio je četiri turnira - Vimbldon, Sinsinati, US Open i Šangaj.

- Još nisam 100 odsto zadovoljan svojom igrom, ali idem u pravom smeru. Grešim kad ne bi trebalo, međutim, to AUSTRALIJA­N OPEN INDIJAN VELS MAJAMI MONTE KARLO BARSELONA MADRID UKUPNO

10 45 90 0

335

180

je sastavni deo igre. Važno mi je da mogu da držim koncentrac­iju tokom celog meča - dodao je Đoković, koji je u 2018. odigrao ukupno 58 mečeva.

Đoković u ovom trenutku (pre meča sa Čilićem) ima 7.625 bodova, dok je Nadal na 7.480. Pod uslovom da osvoji Pariz, imao bi gotovo 1.000 bodova više od Rafe pre dolaska u London gde šampion ima priliku da zaradi 1.500 bodova. To znači da trka za “broj 1” još nije završena, a u čitavu trku može da se umeša i Rodžer Federer, ako pokupi trofeje u Parizu i Londonu. Međutim, u ovom trenutku su male šanse da će Nadal igrati do kraja sezone. On je izjavio da i dalje oseća probleme sa stomačnim mišičima i da je više kod doktora, nego na terenu. U najboljem slučaju, sa svim pobedama do kraja godine, Novak bi u 2019. ušao sa 9.945 bodova. Na taj način bi imao odličnu startnu poziciju jer u prvih pet meseci brani samo 335 bodova skrpljenih na šest turnira, a ima priliku da osvoji ukupno 6.500 bodova.

 ??  ?? novak đoković ima priliku da na završnom mastersu u glavnom gradu velike britanije osvoji još 1.500 atp bodova 10 male su šanse da će nadal igrati u londonu
novak đoković ima priliku da na završnom mastersu u glavnom gradu velike britanije osvoji još 1.500 atp bodova 10 male su šanse da će nadal igrati u londonu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia