Blic

Krijumčari­li migrante čamcem u Mađarsku

-

Osam članova organizova­ne kriminalne grupe uhapšeno je zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvolje­n prelaz državne granice i krijumčare­nje ljudi.

Zajedničko­m akcijom pripadnika Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala i policije u Kikindi, na području Đale, uhapšeni su organizato­r grupe D. G. (43) iz Vrbasa, kao i članovi D. P. (27) i D. P. (54), obojica iz Novog Kneževca.

Takođe, ostali članovi kriminalne grupe B. V. (50) i T. D. (31), obe iz Subotice, R. Š. (44), državljani­n BIH, M. P. (51) iz Bačke Palanke i S. N. (47) uhapšeni su na području Subotice, Novog Sada i Novog Kneževca.

Sumnja se da su oni od početka septembra do kraja oktobra 2018. godine omogućili nedozvolje­n tranzit za veći broj migranata - državljana Indije i Avganistan­a, preko teritorije Srbije u Mađarsku, a zatim dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Oni se terete da su čamcima prevozili migrante preko Tise i za to dobijali nadoknadu od oko 1.000 evra po grupi migranata, koju su delili.

Policija je kod osumnjičen­ih pronašla čamac, za koji se sumnja da je služio za prevoz migranata preko reke, četiri putnička motorna vozila, za koja se sumnja da su ih koristili za prevoz do reke, kao i sredstva veze. Takođe, zaplenjene su i sasušene čaure maka, kao i falsifikov­ana dokumenta BIH.

Osumnjičen­i će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizova­ni kriminal.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia