Blic

Izum Hrvatice i Srbina: Klupa za dojenje

-

Zagrepčank­a Ivana Prajs i Beograđani­n Filip Vasić, koji žive i rade u Pragu, osmislili su i napravili prvu klupu za dojenje na svetu koju su nazvali “Heer”.

Nedavno su je prvi put predstavil­i javnosti, i to na Sajmu dizajna u Londonu, a već imaju 135 zahteva za klupu u raznim gradovima Evrope. Ovaj njihov proizvod na kojem su radili četiri godine, rekla je Ivana Prajs, tek je prvi u nizu, dodajući da imaju koncept i za još tri proizvoda.

Objašnjava da već skoro 15 godina žive u Pragu gde su radili u raznim digitalnim i reklamnim agencijama, Filip kao kopirajter i kreativni direktor, a ona kao dizajner i dizajn direktor.

“Kad smo shvatili da puno stvari možemo bolje od agencija u kojima smo radili i da želimo tržištu ponuditi nešto novo, osnovali smo svoj butik-studio ‘52hours’, koji je zaslužan za ideju i koncept-dizajn, prodakt-dizajn i brend strategiju, istraživan­je i plasman brenda ‘Heer‘ - prve klupe za dojenje. Industrijs­ki dizajn potpisuje Nikola Knežević, nagrađivan­i industrijs­ki dizajner iz Beograda”, rekla je Ivana Prajs.

Kako navodi, “52hours” se inače u Pragu bavi dizajnom i razvojem proizvoda i usluga i trenutno radi i na globalnom projektu digitalne transforma­cije CEMEX-A.

“Naš prvi klijent bila je najveća češka banka kojoj smo pristupili na način koji ne bi bio moguć kod nas: nas dvoje stranaca iz bivše Jugoslavij­e napravilo je koncept, nazvalo glavne direktore banke, ovi su se zaintereso­vali, ponudili nam sastanak i kupili projekat”, objašnjava ona.

 ??  ?? premijera na sajmu dizajna u londonu
premijera na sajmu dizajna u londonu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia