Blic

Sin inspektora pucao majci u oko

POLICIJA UHAPSILA VUKA ŠAPONJIĆA (25) IZ ČAČKA

- M. Brkić

Vuk Šaponjić (25) iz čačka, koji je u ovom gradu poznat jer je pre godinu dana u centru grada izbo jednog mladića, u subotu je upucao i teško ranio svoju majku Gordanu G. (53) kojoj su se lekari intenzivne nege čitavu noć borili za život.

Iz još uvek neutvrđeni­h razloga Vuk Šaponjić se pre dve večeri u porodičnom domu latio pištolja koji je opalio u njegovu majku. Nije poznato da li je mladić namerno pucao u majku ili se, kako prenose pojedini lokalni mediji, “igrao” pištoljem koji je u jednom trenutku opalio. Naime, metak je pogodio Gordanu G. u oko nakon čega je hitno, životno ugrožena, prebačena u Opštu bolnicu u Čačku. Ženi su se lekari čitavu noć borili za život i samo pukom srećom je preživela ranjavanje.

- Reč je o prostrelno­j rani, metak je završio u desnoj polovini grudnog koša. Žena je dovezena u bolnicu s povredama opasnim po život i nakon dijagnosti­ke i primarnog nadzora, tokom cele noći bila je pod nadzorom

lekara intenzivne nege. Sada je vitalno stabilna, ali njeno stanje prate lekari intenzivne nege jer je reč o politraumi i treba biti oprezan - kaže portparolk­a čačanske Opšte bolnice dr Biljana Kočović.

U međuvremen­u njen sin Vuk Šaponjić je uhapšen i saslušan. Po nalogu Tužilaštva, istraga je u toku i utvrđuju se sve okolnosti ovog slučaja. Šaponjić je sin policijsko­g inspektora u PU Čačak. Kako saznajemo, Gordana ne živi sa svojim sinom u Čačku, već je nedavno došla u posetu iz inostranst­va. Za mladića komšije kažu da je od ranog detinjstva imao kontakt sa oružjem, a poznat je i jer je pre godinu dana nožem izbo sugrađanin­a Marka Šelovića (24) u strogom centru Čačka. Naime, Vuk je na Marka nasrnuo nožem usred dana na platou gradskog šetališta, naočigled brojnih prolaznika 14. oktobra prošle godine i ubo ga tri puta u levu ruku.

Prema tvrdnjama svedoka, Šelović je šetao psa kada je započela prepirka između njega i Vuka Šaponjića, koji je u tom trenutku stajao sa jednom devojkom.

- Prvo su vikali jedan na drugog, a onda su počeli da se tuku. U jednom trenutku Vuk se udaljio sa lica mesta, ali se ubrzo vratio i bez razmišljan­ja izbo vlasnika psa. Krv je šikljala na sve strane, a izbodenom momku nož je ostao zaboden na levoj strani. Pas je skočio na napadača, ali je mladić ubrzo pobegao u nepoznatom pravcu - rekao je za “Blic” jedan očevidac događaja. Mladićeve telesne povrede okarakteri­sane su kao lakše i imao je ubodne rane lopatice, nadlaktice i podlaktice.

 ??  ?? Vuk Šaponjić hapšen nakon napada na mladića, ali pušten da se brani sa slobode
Vuk Šaponjić hapšen nakon napada na mladića, ali pušten da se brani sa slobode

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia