Blic

Ronaldo sprema zamku Murinju

PORTUGALAC NESTRPLJIV DA UGOSTI MANČESTER JUNAJTED Juventus je slavio na „Old Trafordu“sa 1:1, a Kristijano želi da se još jednom osveti bivšem klubu.

- Predrag Đukanović

Liga šampiona ulazi u drugu fazu grupnog dela takmičenja, a u četvrtom kolu odigraće se dva velika derbija. Jedan je između Intera i Barselone, a drugi koji bi mogao da odluči sudbinu Žozea Murinja igraju Juventus i Mančester junajted. Međutim, ostali mečevi će takođe dati jasniju sliku ko ima najveće šanse da ide u nokaut fazu.

U grupi A posle tri odigrana kola Borusija iz Dortmunda ima devet bodova, drugi je Atletik Bilbao sa šest. U utorak će se sudariti dva kluba iz gornjeg dela tabele, što bi praktično značilo da, ukoliko trijumfuju, “milioneri” gotovo sigurno idu u narednu fazu takmičenja. Nesumnjivo je da će Bilbao pokušati da pred svojim navijačima osujeti tu nameru Borusije i zakuva stvari u ovoj grupi.

Jedan od najvećih derbija ovog kola igra se u grupi B, u kojoj Inter dočekuje Barselonu, od koje je izgubila u prethodnom kolu. PSV i Totenhem imaju po jedan bod iz prva tri meča upravo iz međusobnog duela.

Šampion Evrope 2004. Porto prvi je u grupi D, pa će se u naredna tri kola sa Šalkeom i Galatasara­jem boriti za prolazak, dok je Lokomotiva iz Moskve gotovo sigurno završila takmičenje posle grupne faze. Upravo sa Rusima Porto će odmeriti snage u 4. kolu i juriti deseti bod, dok će Šalke ugostiti turski tim u borbi za drugo mesto.

Bajern Minhen nije u blistavoj formi, pa će Niko Kovač veštačko disanje tražiti protiv AEK-A, koji nema bodova iz tri meča. Trećeplasi­rana Benfika, koja ima samo jedan trijumf, ugostiće Ajaks, koji ima sedam bodova, koliko i “bavarci”.

Četvrto kolo Lige šampiona nije donelo veliki derbi u grupi G, već će Real Madrid gostovati Viktoriji Plenj, a Roma CSKA Moskvi. Madriđani će sa prelaznim rešenjem na klupi, Santijagom Solarijem, svakako ići po sva tri boda u goste ne bi li time prikupili devet, što je za formu u kakvoj se nalaze sasvim dobro.

Pored meča između Intera i Barselone, još jedan veliki derbi očekuje ljubitelje fudbala i to između Juventusa i Mančester junajteda. Kristijano Ronaldo će pokušati da zabeleži još jednu pobedu protiv svog bivšeg kluba, ovoga puta pred navijačima “stare dame”, čime bi njegov tim imao stopostota­n učinak u Ligi šampiona. Murinju bi ovaj meč mogao da bude poslednji ukoliko dođe do poraza, budući da iz tri kola ima četiri boda, a ni u Premijer ligi mu ne cvetaju ruže.

 ??  ?? kristijano ronaldo želi da sa juventusom osvoji ligu šampiona... ... dok žozea murinja samo pobeda u torinu može duže da zadrži na klupi mančester junajteda
kristijano ronaldo želi da sa juventusom osvoji ligu šampiona... ... dok žozea murinja samo pobeda u torinu može duže da zadrži na klupi mančester junajteda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia