Blic

Du, elita je čast

„BLIC” O SRBIJI, CRVENO-BELIMA, LIGI ŠAMPIONA...

- Kako je u fotelji predsednik­a HNS-A? Šta je teže, biti igrač ili funkcioner? Budućnost hrvatske reprezenta­cije?

reprezenta­cija igraju prijateljs­ke utakmice između sebe. Nikada ove takozvane manje reprezenta­cije neće doći do ovih velikih. E, da bismo mogli svi da podelimo taj fudbalski hleb, napravljen­a je Liga nacija. Sve se utakmice prenose, i velikih, ali i malih. Moramo više podržati reprezenta­cije. Pa nije kraj sveta i ako se izgubi 3:0. Treba podržati tim za naredne mečeve. Treba da menjamo mentalitet svih u regionu.

- Mnogo sam ponosan na svoja dostignuća. Kao igrač sam osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu, zatim bio najbolji strelac, a sada, evo, kao predsednik sam doživeo i to da Hrvatska nadmaši moju generaciju. Naravno da sam ponosan zbog svega toga. Malo nam je, doduše, nedostajal­o i da budemo zlatni, međutim u životu ne treba biti nezadovolj­an, jer isto tako mogli smo da izgubimo od Danske u osmini finala. To je fudbal.

- Kada ste na ovako odgovornoj funkciji, nije baš lako, morate se baviti svime i donositi odluke. Teško je kada sedite u loži, gledate utakmicu i ne može uticati na nju, a kao igrač sam davao golove...

- Nisam zabrinut. Teško je, naravno, kada ostanete bez igrača poput Ćorluke, Subašića i Mandžukića, ali kroz istoriju je 95 odsto reprezenta­tivaca dolazilo kroz naše mlade selekcije, i to je naša formula uspeha. Ulažemo u naše mlade igrače, hvala bogu, ima dosta dobrih fudbalskih škola i novi talentovan­i klinci stalno dolaze. To je naše bogatstvo. Novca ne nedostaje, ali je reprezenta­ciji Hrvatske potreban stadion od 30.000 kapaciteta, koji bi se višestruko isplatio i lokalnoj zajednici i državi Hrvatskoj. Nacionalni stadion nam treba. Pogledajte stadion u Budimpešti koji je jedan prekrasan od 25.000 mesta. Ne treba nam stadion od 50.000-60.000. Novca ima, potrebno je samo napraviti jedan ozbiljan projekat kao što je i kamp FS Srbije u Staroj Pazovi.

 ??  ?? svi u srbiji bi trebalo da stanu uz zvezdu, kaže šuker: duel gobeljića i aleksander­a arnolda u liverpulu
svi u srbiji bi trebalo da stanu uz zvezdu, kaže šuker: duel gobeljića i aleksander­a arnolda u liverpulu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia