Blic

Briga manje, Borjan brani protiv Liverpula

ZVEZDIN GOLMAN SE OPORAVIO I BIĆE SPREMAN ZA UTORAK

- A. Pijevac

Filip Stojković se raduje punoj „Marakani“i veruje da će svi napustiti stadion zadovoljni.

Veselo i zabavno je bilo juče na „Marakani“gde su fudbaleri Crvene zvezde morali da odrade i timsko fotografis­anje. Očigledno je da je crveno-belima prijala opuštenija atmosfera, jer već u utorak na isto mesto stiže kaznena fudbalska ekspedicij­a iz Liverpula.

Dobra vest za trenera Vladana Milojevića, ali i za navijače jeste to da će golman Milan Borjan, i pored problema sa zadnjom ložom, braniti u četvrtom kolu Lige šampiona.

Borjan je iz predostrož­nosti preskočio meč sa Proleterom u Novom Sadu, međutim, od juče je ponovo uz ekipu, za razliku od Ričmonda Boaćija koji će biti na tribinama.

Ostali fudbaleri su zdravi, spremni, motivisani i, kako kažu, jedva čekaju drugu epizodu sa Liverpulom. Meč na „Enfildu“im nije ostao u lepom sećanju (0:4), ali...

- Mnogo nam znači sve što smo prošli u proteklom periodu. Stekli smo značajno iskustvo, videli smo na kom nivou se igra fudbal u Ligi šampiona i naučili šta treba da uradimo kako bismo se suprotstav­ili protivnici­ma iz grupe. Nesporno je da naš rival ima izuzetan kvalitet, Liverpul igra u jednoj od najjačih liga na svetu. Takođe, ne možemo da poredimo finansijsk­a sredstva koja oni ulažu u klub sa onim što mi imamo, ali sam siguran da u fudbalu novac nema uvek najveću ulogu. Isto važi i za ostala dva kluba u našoj grupi, Pari Sen Žermen i Napoli. Podjednako su bitni i želja, motiv, borbenost, zajedništv­o, a mi sve to imamo i zato možemo da se nadamo povoljnom rezultatu u utorak - kaže desni bek Filip Stojković.

“Marakana” će, kao i protiv Napolija, biti ispunjena do poslednjeg mesta. Znači da će 55.000 navijača bodriti crveno-bele.

- Uoči svake utakmice ističemo koliko nam znači podrška sa tribina, tako da možete da zamislite koliko smo uzbuđeni sada kada znamo da će naši navijači ispuniti stadion i navijati kao jedan svih 90 minuta. Siguran sam da su oni taj naš pokretač. Želimo da im se odužimo za sve što rade za nas i za svu podršku koju nam pružaju. Verujem da ćemo u utorak svi napustiti stadion zadovoljni - poručio je Stojković.

 ??  ?? borjan je u liverpulu spasao zvezdu težeg poraza
borjan je u liverpulu spasao zvezdu težeg poraza

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia