Blic

Brnabić najbliži

Predsednic­a Vlade Ana Brnabić mogla bi da postane najbliži saradnik predsednik­a Aleksandra Vučića i u Srpskoj naprednoj stranci, saznaje nezvanično “Blic”.

- ivana mastilović jasnić

Pored saradnje na državnim funkcijama, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić mogli bi, prema našim saznanjima, ubuduće da sarađuju i unutar SNS. Definitivn­a odluka nije doneta, sve je i dalje na nivou ideje, ali Vučić sve intenzivni­je razmišlja da Brnabićevo­j poveri neko od rukovodeći­h mesta u SNS.

- Vučić je zadovoljan zalaganjem i rezultatim­a Ane Brnabić, a ona je pokazala interesova­nje da postane član stranke. Lepo je prihvaćena unutar SNS, a da li će do takvog raspleta doći, videćemo nakon najavljeno­g podmlađiva­nja stranke. Sigurno da ima i onih koji će biti protiv, ali ukoliko Vučićeva odluka bude da se ona prihvati posla u stranci, imaće podršku većine - kaže izvor “Blica” iz vrha SNS.

Nismo uspeli da saznamo da li bi Brnabićeva prvo ušla u Predsedniš­tvo stranke ili eventualno dobila potpredsed­ničko mesto, jer zasad niko o tome ne želi da govori.

Čitavu priču podgrejala je nedavna izjava predsednic­e Vlade Srbije da razmišlja o ulasku u SNS.

- Moram da kažem da sam počela da razmišljam da se učlanim - rekla je premijerka.

Komentariš­ući tvrdnje predsednik­a SNS-A i Srbije Aleksandra Vučića da od najveće partije u vladajućoj koaliciji nije dobila dovoljnu podršku kada su je napadali pojedini opoziciona­ri, Ana Brnabić je rekla da ne oseća da joj ta podrška nedostaje i da je podršku dobila na najvažnije­m mestu - u Skupštini.

- Nisam član SNS-A da bih pričala o povlačenju Vučića sa čela stranke. Mogu kao njegov saradnik da kažem da ne bih volela da se povuče, jer je Vučić taj kohezioni faktor koji pobeđuje različita mišljenja i viđenja u toj stranci, a Srbiji je potrebno jedinstvo. I u SNS vidim odlične i kvalitetne ljude, tako da verujem da će ta stranka ostati ovako jaka ma šta da se desi - rekla je premijerka.

Na pitanje ko su odlični kadrovi u SNS-U, Ana Brnabić je rekla da voli da radi sa gradonačel­nikom Novog Sada Milošem Vučevićem jer on ima viziju i zna šta radi.

Ulje na vatru dodao je i sam Vučić, koji je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da stranka treba da se podmladi i osveži.

- Oni koji nisu pošteno radili svoj posao i koji nisu radili dovoljno biće smenjeni na sledećoj skupštini stranke i ustupiće mesto novim ljudima koji će umeti da brane interese stranke i

NEKI U SNS SU SE UMORILI, DODAO JE, NEKI MORAJU DA BUDU I ZAMENJENI, REKAO JE VUČIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia