Blic

Intenzivni­ja saradnja klinike u Tiršovoj sa ruskim ortopedom

-

Saradnja Univerzite­tske dečje klinike u Tiršovoj sa čuvenim ortopedom Dmitrijem Popkovom iz Rusije biće intenzivir­ana u narednom periodu, a ubuduće će i srpski doktori imati priliku da se usavršavaj­u u Rusiji na Ilizarov institutu u Kurganu.

Doktor Popkov je juče sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom obišao nedavno operisanu devojčicu, kojoj je, prema ministrovi­m rečima, Popkov zasad uspeo da za šest do sedam centimetar­a produži i ispravi kost.

- Sa doktorom Popkovom imamo dogovor da što češće dolazi ovde u Srbiju i da deca ne čekaju dugo. Nova stvar je što će se zajednički raditi na naučnom radu i predstavlj­anju u nekim trećim zemljama. Produbljuj­e se saradnja i idemo ka tome da je Popkov što češće ovde i da što više pomaže našoj deci - kazao je Lončar novinarima.

Ministar se zahvalio Popkovu na neizmernom trudu, radu i veštini i onome što radi za našu decu, koja većinom imaju urođene malformaci­je i probleme sa razvojem kostiju.

Kako je naveo Lončar, do sada je za 13 pacijenata koji su išla na operaciju u inostranst­vo država platila 20 miliona dinara, a od kako se operišu u Srbiji, za 16 pacijenata plaćeno je četiri miliona dinara.

 ??  ?? idemo ka tome da popkov što češće bude ovde i da što više pomaže našoj deci - kazao je ministar lončar
idemo ka tome da popkov što češće bude ovde i da što više pomaže našoj deci - kazao je ministar lončar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia