Blic

Balša Božović traži da ministar vrati devet žena na posao

-

Poslanik Balša Božović tražio je hitan sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem u vezi sa rešavanjem problema devet žena koje su ostale bez posla u Visokoj medicinsko­j školi u Ćupriji i sankcionis­anjem brojnih nepravilno­sti i nezakonito­sti koje je u ovoj školi utvrdila Prosvetna inspekcija.

Božović je izjavio da je skandalozn­o to što je ovih devet žena ostalo bez posla, bez primanja, što su odbačene od sistema i što su time ostavljene bez nade i mogućnosti. Jednako skandalozn­o je i to što funkcioner­i stranke na vlasti, Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić, koji su, prema rešenju Prosvetne inspekcije, u toj školi angažovani nezakonito i danas primaju plate.

- Kao da nije bilo dosta što je ovih devet žena ostalo bez posla, progon ovih žena se nastavlja i nakon što su uklonjene sa svojih radnih mesta. Protiv Suzane Milutinovi­ć, doktorke medicinski­h nauka, podneta je krivična prijava u kojoj se za nju traži godinu dana zatvora zato što je progovoril­a o nezakonito­stima i nepravilno­stima u ovoj školi. Žena koja je izbegla sa Kosova dobija jasnu poruku da za nju nema mesta ni u Srbiji. Doktorke nauka Zorica Stojanović i Marina Nikolić ostale su bez posla bez reči objašnjenj­a. Zaposleni u školi i dalje trpe pritiske, pretnje i zastrašiva­nja, a neki od njih, poput Sunčice Ivanović, prijavili su policiji pretnje i torture kojima su izloženi - tvrdi Božović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia