Blic

Preminula beba koja je upala u kantu farbe

UZALUDNA BORBA LEKARA DA SPASU DEVOJČICU

- M. Brkić

Petnaestom­esečna beba Danijela R. koja je upala u kantu farbe u stanu na Novom Beogradu preminula je u Institutu za majku i dete, saznaje „Blic”.

Lekari iz Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić” svim silama trudili su se da sačuvaju život bebe koja je upala u kantu punu polikolora u stanu na Novom Beogradu pre više od dve nedelje. Međutim, devojčica je izdahnula na Odeljenju intenzivne nege. Beživotno telo bebe upućeno je na obdukciju a porodica tragično stradale Danijele nije bila u stanju da bilo šta komentariš­e.

- Velika nas je muka i tuga snašla, izgubili smo našeg anđela, našu Danijelicu. Majka je u šoku i, kao i svi ostali članovi porodice, nije u stanju da govori. Znali smo da će bitka biti teška, da Danijela ima problem sa plućima, disanjem i bubrezima, ali na kraju nažalost otkazao je i mozak - rekao je medijima jedan od brojnih rođaka koji su od preksinoć kada se čulo za tragediju neprestano u stanu Danijeline porodice.

Kako nam je rečeno prethodnih dana iz Instituta, dete je bilo veoma teškog opšteg stanja. Prema saznanjima našeg lista, devojčica se nalazila u komi, na aparatima za disanje.

- Ona je smeštena na Odeljenju intenzivne nege, na šestom spratu. Priključen­a je na aparate i non-stop joj se prate životni parametri - disanje, rad srca, krvni pritisak i drugi. U ovom času potpuno je nezahvalno davati bilo kakave prognoze stanja tog pacijenta - rekao je izvor “Blica” iz Instituta za majku i dete po primanju deteta u ovu ustanovu.

Kako je “Blic” pisao, drama se dogodila 20. oktobra oko 16 sati u stanu u Ulici Mileve Ajnštajn na Novom Beogradu. Prema rečima devojčicin­e bake, njena ćerka Samanta širila je veš.

- Moja ćerka je otišla na terasu da raširi veš, a beba je puzala po stanu, dok su se druga deca igrala. Kada je Samanta ušla unutra i sela da zapali cigaretu, primetila je da bebe nema. Počela je da je traži po stanu i ušla u kuhinju koju su njen muž Danijel i ona prethodno krečili. Videla je da bebine nogice vire iz kante sa polikoloro­m. Shvatila je da joj je dete naglavačke upalo u farbu i da se davi... - rekla je potresena baka.

Više od dve nedelje lekari pokušavali da spasu život devojčici Danijeli, ali povrede su bile teške te je na kraju i podlegla na Institutu za majku i dete

 ??  ?? roditelji tvrdili da nisu videli kada je dete upalo u kantu sa krečom
roditelji tvrdili da nisu videli kada je dete upalo u kantu sa krečom
 ??  ?? majka samanta pokušala da reanimira dete
majka samanta pokušala da reanimira dete

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia