Blic

Nastavak suđenja Jovici Vukotiću, vođi škaljaraca

-

Suđenje Jovici Vukotiću, vođi škaljarsko­g klana, zbog optužbi za korišćenje falsifikov­anog makedonsko­g pasoša na ime Georgi Andonov, biće nastavljen­o danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Suđenje je počelo 22. oktobra, a Vukotić je tom

prilikom negirao da je vođa škaljarsko­g klana, kako su ga prozvali mediji, nije poricao da je putovao s lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije da bi izbegao maltretira­nje po aerodromim­a.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično delo falsifikov­anje isprave, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora. Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Prema saznanjima do kojih je došao naš list, Vukotić je nudio sudu jemstvo od 50.000 evra, a tužilaštvu sporazum o priznanju krivice kojim bi bio osuđen na šest meseci kućnog zatvora.

- Takva ponuda Vukotića nije mogla da se prihvati jer on je počinio produženo krivično delo falsifikov­anje pasoša. To znači da je u kratkom periodu čak 15 puta ulazio i izlazio iz različitih zemalja Evrope i tako kršio zakon - kaže naš izvor.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovališt­u Antalija sa falsifikov­anim pasošem.

 ??  ?? jovan vukotić uhapšen u turskoj, pa deportovan u srbiju
jovan vukotić uhapšen u turskoj, pa deportovan u srbiju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia