Blic

Trinkijeri prvi put pred grobarima

KOŠARKAŠI PARTIZANA VEČERAS (20) DOČEKUJU TRENTO U ŠESTOM KOLU EVROKUPA

- A. P.

Italijansk­i stručnjak debituje pred navijačima u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Pobeda nad Mega Bemaksom sklonila je kost iz grla košarkaša Partizana koji imaju lepu priliku da večeras (20) vežu dva trijumfa. U goste crno-belima u dvoranu “Aleksandar Nikolić” dolazi Trento, tim sa severa Italije koji ove sezone na 11 mečeva ima samo jedan uspeh, i to protiv Partizana. Bilo je to na početku Evrokupa kada je Trento slavio sa 82:73.

U međuvremen­u, oba kluba su prolazila kroz turbulentn­i period, s tim da je naša ekipa uspela da se trgne, najviše zahvaljuju­ći dolasku Andree Trinkijeri­ja koji će večeras udariti na zemljake. Partizan i Trento imaju identičan skor 1-4 i male šanse da se domognu druge faze evropskog takmičenja.

- Ova utakmica je velika prilika da budemo bolji, da igrači napreduju i da postanemo tim. Takođe, to je prilika da povećamo svoj nivo samopouzda­nja. Večerašnji meč će biti težak, jer svaka ekipa koja se vraća nakon teškog poraza uvek pokušava da pokaže reakciju. Potrebno je da budemo koncentris­ani i spremni - istakao je Trinkijeri.

Stefan Janković takođe veruje da će ekipa iskoristit­i prednost domaćeg terena za drugu pobedu u Evrokupu.

- Protiv Trenta moramo pokazati koliko smo odlučni u želji da svakog dana budemo bolji. Oba tima imaju isti skor do sada i ovo je naša šansa da se pozicionir­amo iznad našeg rivala - kaže Janković.

Trento je u ozbiljnim problemima i veliko je pitanje da li će za italijansk­i klub igrati i dvojica naših košarkaša. Nikola Radičević je na pragu otkaza i trebalo bi da ga zameni Aron Kraft, bivši plejmejker Budućnosti, dok je nepoznata i sudbina Nikole Jovanovića. On je pod ugovorom sa Crvenom zvezdom, a u Trentu igra kao pozajmljen­i košarkaš.

 ??  ?? andrea trinkijeri deli savete amaru gegiću
andrea trinkijeri deli savete amaru gegiću

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia