Blic

Specijalci i Rečna flotila uigravali „napad“na vodi

- M. Tašković

Pripadnici Specijalne brigade i Rečne flotile juče su u rejonu Zvorničkog jezera prikazali diverzants­ki napad na elemente borbenog rasporeda neprijatel­ja, pa spremni dočekuju četvrtak i početak trodnevne vežbe “Vek pobednika 1918-2018”.

Ovom vežbom obeležiće se stogodišnj­ica od završetka Prvog svetskog rata, a poslednjim pripremama prisustvov­ao je i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Kako je rekao, i juče se moglo videti da su pripadnici Vojske Srbije dobro osposoblje­ni i spremni za sve.

U ime komande Kopnene vojske, general Milosav Simović je zahvalio predsednik­u opštine Mali Zvornik Zoranu Jevtiću i svim građanima na gostoprims­tvu.

- Specijalna brigada je deo Kopnene vojske Vojske Srbije i ta jedinica je namenjena da štiti i brani državu Srbiju i obezbedi mir svim građanima Srbije bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost - naglasio je general Simović.

Komandant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan izrazio je posebnu zahvalnost državnom i vojnom rukovodstv­u što je ukazala čast Specijalno­j brigadi da u okviru vežbe i obeležavan­ja tako važnog jubileja prikaže na Zvorničkom jezeru osposoblje­nost za rešavanje najsloženi­jih diverzants­kih zadataka.

- Ovde smo prikazali vrhunsku taktičku osposoblje­nost, vatrenu osposoblje­nost i efikasnost i efekte dejstava izviđačko-diverzants­kih grupa - naglasio je general Talijan.

Specifično­st vežbe „Vek pobednika 1918-2018“, koja će biti održana od 8. do 11. novembra u čast obeležavan­ja stogodišnj­ice od završetka Prvog svetskog rata, ogleda se i u tome što će se na čak 10 lokacija istovremen­o izvoditi planske, vežbovne i borbene aktivnosti. Oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije na više od 600 borbenih sistema i 24 vazduhoplo­va pokazaće kakvim sve znanjima i veštinama vladaju starešine i vojnici.

„Vek pobednika 1918-2018“, koja će biti održana od 8. do 11. novembra

 ??  ?? uspešno izvedena taktika na zvorničkom jezeru
uspešno izvedena taktika na zvorničkom jezeru
 ??  ?? oko ".### vojnika srbije učestvovać­e u trodnevnoj vežbi na 1# lokacija
oko ".### vojnika srbije učestvovać­e u trodnevnoj vežbi na 1# lokacija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia