Blic

Redsi, dobro došli u pakao!

Da li spominjati Jirgena Klopa, ili igrače, ili njihove navijače - najbolje da ništa ne ističem, jer ću time reći sve. Voleo bih da svi uživamo - kaže trener Vladan Milojević.

- predrag Đukanović

Prilika za revanš? Za 0:4 na “Enfildu”?! Pretencioz­no je i arogantno pretiti jednom Liverpulu naravno, ali da će fudbaleri Zvezde večeras od 18.55 odigrati hrabro i odvažno i pružiti snažan otpor favoritu, u to ne treba sumnjati. E sad, koliko će to biti dovoljno, da li za još neki bod u Ligi šampiona ili (častan) poraz, videćemo večeras oko 21 čas, kada Španac Lahoz bude odsvirao kraj.

Trener crveno-belih Vladan Milojević smatra da je ova utakmica, pred nesumnjivo dupke punom “Marakanom”, velika stvar za državu.

- Mislim da je ovo za klub, grad Beograd i celu Srbiju važan događaj jer nam dovodi jednu od najboljih svetskih ekipa, Liverpul. Biće to pravi spektakl, ono što samo naši navijači znaju da prirede ističe Milojević.

Igrači su spremni da daju sve od sebe, naglašava strateg srpskog prvaka.

- Liverpul jeste favorit. Mi smo u jako teškoj grupi. Spremili smo se da damo sve od sebe, kao i do sada. Videćemo koliko i za šta će to biti dovoljno. Da li spominjati Jirgena Klopa, ili igrače, ili njihove navijače - najbolje da ništa ne ističem, jer ću time reći sve. Voleo bih da svi uživamo u utakmici. Navijači Liverpula su dobri, ali...

- Znate da smo bili kažnjeni da dva meča u gostima igramo bez navijača. Svi znaju šta znači igrati na “Marakani”. Ovde nikome nije bilo prijatno, a nama daje dodatnu energiju. Igrači Liverpula igraju svaku utakmicu pred tolikim brojem gledalaca, ali navijanje na “Enfildu” je daleko od ovog na stadionu “Rajko Mitić”.

Đerdan Šaćiri nije došao u Beograd.

I neće igrati.

ZVEZDA U DOSADAŠNJA TRI KOLA IMA DVA PORAZA I REMI, A UZ OSVOJENI BOD I GOL RAZLIKU 1:10

- Ne znam šta da kažem po pitanju nedolaska Šaćirija. To je odluka Klopa. Zna se cela situacija u vezi sa tim i ja tu nemam šta da dodam. Nisam upoznat da li zbog toga nije u timu, ili je Klop to odlučio zbog taktike.

Engleski klub kažnjava svaku grešku protivnika, svestan je toga vrlo dobro i Milojević.

- U svakoj utakmici je bitno da 90 minuta imate koncentrac­iju i u odbrani i u napadu. Naš protivnik je ekipa koja je selektiran­a za osvajanje Lige šampiona. Mi moramo da damo sve od sebe. Oni koriste svaku pauzu i prazan hod. Njihovi igrači kažnjavaju i najmanju sitnicu.

Zvezda

je trenutno najslabije rangirani tim u grupi. - Jednostavn­o, u ovom trenutku sve ekipe u našoj grupi u Ligi šampiona igraju u tri najbolje lige u svetu. I mnogo su jači. To je naša realnost. Mi se trudimo i dajemo sve od sebe. Borićemo se za svaku loptu. Ne razmišljam­o o rezultatu. Šta god da bude, ide na moju dušu. Nadam se da će ova utakmica biti mnogo bolja nego prethodne - istakao je Zvezdin šef stručnog štaba.

A na teren će...

- Ne izlazi uvek najboljih jedanaest, nego oni koje moj stručni štab i ja uklopimo u taktiku za datu utakmicu. Imam nekih dilema, ali ćemo ih rešiti do početka meča - rekao je Milojević.

 ??  ??
 ??  ?? vladan milojević, trener crveno-belih prštaće na „marakani“: duel bena sa van dajkom i vajnaldumo­m
vladan milojević, trener crveno-belih prštaće na „marakani“: duel bena sa van dajkom i vajnaldumo­m

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia