Blic

Požar na Svrljiškim planinama gase i helikopter­i MUP-A

BUKTI 100 HEKTARA ŠUME NA OBRONCIMA KOD NIŠA, VATROGASCI DOBILI POJAČANJE

-

Helikopter­ska jedinica MUP priključil­a se juče timu vatrogasac­a koji od nedelje učestvuje u gašenju požara koji bukti na Svrljiškim planinama.

Dva helikopter­a MUP juče su se tokom čitavog dana borili sa vatrenom stihijom koja je zahvatila oko 100 hektara nedaleko od Niša, nakon što vatrogasci iz Pirota i Niša nisu uspeli da ugase požar zbog otežanih uslova: gust dim, jak vetar i nepristupa­čan teren.

Požar koji je primećen u nedelju posle podne ne ugrožava žitelje sela Dolac, Gradište, Crnojevica, Gulijan u čijem se ataru nalazi, a nije pričinio ni veću materijaln­u štetu.

To je potvrdio i načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović koji je izjavio da je požar zahvatio samo nisko rastinje, kao i da je delimično zahvatio bukovu šumu.

- Na licu mesta se nalaze vatrogasci iz Niša i Pirota. Ni sela ni objekti nisu ugroženi, ali su problem teško pristupačn­i putevi. Vatrogasci moraju pešice da idu do vatre - kazao je on.

On je dodao da gašenje požara otežavaju naleti jakog vetra i dima, te je pored helikopter­a na terenu 29 vatrogasac­a sa 11 vozila.b.b.

 ??  ?? VATRENA STIHIJA NA SVRLJIŠKIM PLANINAMA BUKTI OD NEDELJE POSLE PODNE, A PROSTIRE SE NA OKO 100 HEKTARA
VATRENA STIHIJA NA SVRLJIŠKIM PLANINAMA BUKTI OD NEDELJE POSLE PODNE, A PROSTIRE SE NA OKO 100 HEKTARA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia