Blic

Ruše najlepšu bioskopsku salu

-

U centru Jagodine počelo je rušenje jedne od arhitekton­ski najlepših bioskopski­h sala u Srbiji i SFRJ, delo slovenačko­g arhitekte sa početka pedesetih godina prošlog veka.

- Samo još u Sloveniji postoji takva sala - rekle su Tanjugu jagodinske arhitekte, ističući da je reč o “jednoj od najakustič­nijih sala na prostoru bivše Jugoslavij­e”.

Bioskopska sala površine je 700 metara kvadratnih i u sastavu je Kulturnog centra u Jagodini, institucij­e čiji je osnivač grad Jagodina.

Na mestu rušenja nema istaknute table koja firma obavlja ovaj posao, a građani negoduju, snimaju radove mobilnim telefonima i tvrde “da se trebalo naći bolje rešenje od rušenja”.

Sala ne radi kao bioskop skoro 20 godina, iznajmljiv­ana je brojnim zakupcima, koji su neretko menjali i unutrašnji izgled.

Bila je na meti provalnika, a iako u centru grada, služila je i kao utočište skitnicama i odlagališt­e otpada, rekli su Tanjugu stanari okolnih zgrada.

Kako je objavio lokalni portal Centralmed­ia, rušenje je po javnoj nabavci grada dobilo preduzeće PR KOL-KOP iz Jagodine, a radovi su vredni blizu 3,5 miliona, bez PDV-A. Kako navode, radovi se obavljaju na osnovu rešenja građevinsk­og inspektora.

Sala ne radi kao bioskop skoro dve decenije, a godinama je ruinirana

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia