Blic

Fudbaleri vara ali ljude na prodaji stanova pokojnika

- Miroslava Brkić

Nekadašnji fudbaleri OFK Beograda Nemanja Vučićević (39) i Nikola Jolović (39) uhapšeni su kao osumnjičen­i da su pripadnici organizova­ne kriminalne grupe koja je preprodava­la stanove preminulih ljudi u Beogradu i na taj način zaradila 30 miliona dinara, saznaje “Blic”!

Protiv Jolovića i Vučićevića i još osmorice uhapšenih muškaraca, koju su stanove preminulih osoba, kao i nekretnine u vlasništvu Grada Beograda, knjižili na svoje ime i imena svojih saučesnika, zatim ih tako uknjižene sa lažnom dokumentac­ijom prodavali po ceni ispod tržišne, dovodeći na taj način kupca u zabludu, biće podneta krivična prijava Tužilaštvu za organizova­ni kriminal. Kako saznajemo, Vučićević je nakon davanja izjave pušten da se brani sa slobode, dok je Joloviću određen pritvor do mesec dana.

Vučićević je u svojoj 20 godina dugoj fudbalskoj karijeri igrao za klubove Grafičar, OFK Beograd, Lokomotivu iz Moskve, zatim je prešao u nemački Minhen, pa Keln. Od 2009. igrao za Hapoel u Tel Avivu, zatim za Kavalu, pa grčki Anortozis Famagusta, zatim turski Manisaspor. Sledeće godine igrao je za fudbalski klub Tokio, a 2015. bio je u indonežans­kom Makasaru. Poslednji profesiona­lni dodir sa loptom imao je pre par godina, kada je nastupio za srpsku reprezenta­ciju igrajući fudbal na pesku. Karijeru je kao dvadesetog­odišnjak započeo u beogradsko­m FK Rad.

Ipak, ovakva obimna fudbalska karijera imala je i incidente. Naime, tokom Vučićeviće­vog angažmana u Minhenu 2005. godine, u javnosti je odjeknula vest o šestomeseč­noj zabrani koju je dobio zato što je na antidoping testu bio pozitivan na zabranjeni “finasterid”. Nemačkom drugoligaš­kom klubu su tada oduzeta tri boda, a Vučićeviću je bila ukinuta žalba koju je priložio Apelaciono­j komisiji Fudbalskog saveza Nemačke.

On je u svojoj žalbi naveo da nikada nije koristio nedozvolje­na stimulativ­na sredstva, već da “finasterid” sadrži preparat za poboljšanj­e rasta kose. Taj preparat je Vučićeviću prepisala njegova tadašnja devojka, inače lekar po zanimanju. Fudbaler je i uprkos žalbi

DVOJICA BIVŠIH FUDBALERA DEO ORGANIZOVA­NE KRIMINALNE GRUPE KOJA JEVARALA BEOGRAĐANE

dobio šestomeseč­nu zabranu igranja.

Vučićević je čak i izdao knjigu “Lak kao pero, jak kao vetar”, za koju na njegovom ličnom sajtu piše da je “autobiogra­fska priča o fudbalu, uverenjima, volji, istrajnost­i, nepravdi, pravdi i pobedi”. Tokom svoje fudbalske karijere bavio i drugim poslovima, kao što je uređivanje enterijera, a poseduje i trenersku licencu. Iako je mnogo putovao, Vučićević je očigledno ostao u bliskim odnosima sa svojim bivšim saigračem iz dana u OFK Beogradu, sada kumom i saučesniko­m u krađi stanova sa kojim je nastavio “poslove”, ali ne na travi. Naime, u jednom od svojih intervjua za domaće medije, Vučićević je javno istakao svoju vezu sa Jolovićem.

Bivši mladi reprezenta­tivac Jugoslavij­e Nikola Jolović bio je fudbaler OFK Beograda, a svoju karijeru je započeo u Zemunu, odakle je otišao u ruski Torpedo. Posle Rusije igrao je u Interu iz Bakua, zatim u Čukaričkom, posle čega je prešao u OFK. Javnosti je poznat i po funkciji potpredsed­nika Sindikata profesiona­lnih fudbalera “Nezavisnos­t”, a u Borči ima balon za fudbal.

 ??  ?? Uhapšenom nikoli Joloviću na predlog tužilaštva određen Je pritvor
Uhapšenom nikoli Joloviću na predlog tužilaštva određen Je pritvor
 ??  ??
 ??  ?? Nemanja Vučetić saslušan u policiji i pušten da se brani sa slobode
Nemanja Vučetić saslušan u policiji i pušten da se brani sa slobode

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia