Blic

Vukotićev advokat pretio tužiocu i sudiji

- B. Bogosav

Suđenje Jovici Vukotiću, vođi škaljarsko­g klana, zbog falsifikov­anja pasoša nastavljen­o je juče pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu, međutim, obeležile su ga pretnje Vukotićevo­g branioca Borivoja Borovića.

Na nastavljen­om ročištu koje se juče održavalo pred Drugim osnovnim sudom trebalo je da se raspravlja o postupku, koji se navodno u Turskoj vodio protiv Vukotića za falsifikov­anje dokumenata. Međutim, umesto toga, tokom sat vremena koliko je trajalo ročište, raspravlja­lo se o “nameštanju Vukotića” za teža krivična dela, navodnim svedocima saradnicim­a, ali i radu tužioca i sudije na ovom predmetu.

Naime, branilac Jovana Vukotića, Borivoje Borović tvrdio je da se vrši pritisak na pojedine pritvoreni­ke da budu svedoci saradnici protiv Jovice Vukotića za teža krivična dela. U sve to, on je umešao postupajuć­eg zamenika tužioca i sudiju. Borivoje Borović pred osumnjičen­im Vukotićem, navodnim šefom škaljarsko­g klana, njegovim ocem i nevenčanom suprugom Dejanom Živković, kao i pred novinarima koji su prisustvov­ali ročištu, sudiju i postupajuć­eg zamenika tužioca upozorio je “da će biti stavljeni na stub srama ukoliko budu učestvoval­i u igranci protiv Vukotića”.

Na ovo mu je odgovorila sudija koja mu je rekla da to niko od njih ne radi, već da svako radi svoj posao i da nema mesta tim komentarim­a, dok je tužilac odgovorio da je Borovićevo

ponašanje neprimerno stigmatizo­vanje.

Pored opaski koje je izrekao Borović, na suđenju se raspravlja­lo o pritvoru Jovice

Vukotića, ali i navodnom postupku koji se u septembru vodio protiv njega zbog istog krivičnog dela za koje mu se sudi u Srbiji. Odbrana Vukotića zatražila je da mu se pritvor ukine ili zameni za neku od mera nudeći jemstvo kako bi šef škaljarsko­g klana dobio meru zabrane napuštanje stana. Postupajuć­i zamenik tužioca naveo je da pritvor Vukotiću ne treba da se ukine, pogotovu nakon odluke Višeg suda u Beogradu da mu ga ponovo produži, jer kako stoji u odluci suda, postoje uslovi za određivanj­e pritvora. Za zamenu za neku od mera tužilac je zatražio tri dana kako bi se o tome izjasnio, te će se merama koje je odbrana predložila odlučivati naknadno.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia