Blic

Odbojka: Vojvodina protiv Šomona

-

Odbojkaši Vojvodine, prvaci Srbije, večeras od 20.30 igraju protiv francuskog Šomona u odlučujuće­m, trećem kolu kvalifikac­ija, za Ligu šampiona. Revanš se ugra 13. novembra od 20 časova u dvorani SPC „Vojvodina“u Novom Sadu.

Pobednik ovog duela igraće u C grupi Lige šampiona sa ruskim Zenitom iz Sankt Peterburga, nemačkim Fridrihsha­fenom i slovenački­m ACH Volejom iz Ljubljane.

Po propozicij­ama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje „zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.

Novi Pazar, pobednik Kupa Srbije igraće u prvom kolu Kupa CEV protiv crnogorsko­g Jedinstva Bemaks iz Bijelog Polja. Prva utakmica je večeras od 18 sati u dvorani „Nikoljac“u Bijelom Polju. Revanš meč se igra 14. novembra od 18 časova u dvorani „Pendik“u Novom Pazaru.

Trijumf protiv Jedinstva doneo bi Novom Pazaru plasman u šesnaestin­u finala Kupa CEV i dvomeč protiv ruskog Kuzbasa iz Kemerova.

 ??  ?? gaze ka ligi šampiona: odbojkaši vojvodine
gaze ka ligi šampiona: odbojkaši vojvodine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia