Blic

Psihološka snaga i Marin Zvezdini aduti

ŠTA JE OBELEŽILO DOSADAŠNJI DEO SEZONE CRVENO-BELIH

-

Prvo mesto na tabeli Superlige i prednost od devet bodova u odnosu na drugoplasi­ranog govore da je šampion pogodio i sa pojačanjim­a.

U dosadašnji­h 15 kola Crvena zvezda ima 14 pobeda i jedan remi, ali i trijumf u Kupu Srbije. To je potvrda da ekipa trenera Vladana Milojevića suvereno vlada našim fudbalskim prostorima, ali i potvrdi karaktera tima koji posle dva poraza u Ligi šampiona uspeva da se vraća i na domaćem terenu osvaja bodove. Uz to, letošnja pojačanja su se uglavnom pokazala kao pun pogodak.

Crveno-beli tako posle Pariza i Liverpula imali su zahtevne zadatke, da misli preusmere na domaću pozornicu, i to uspešno rade, zasad. U duelu 11. kola u Zemunu, posle četvorke u Liverpulu samo je potvrđeno da posao protiv Milojeviće­vog tima nije gotov posle prvog pogotka, a prethodno su se u isto uverila još tri superligaš­a.

Osim potpunih preokreta, vredni pomena su i pojedini remiji. Pre svega onaj u Salcburgu, gde je Zvezda nadoknadil­a dva gola zaostatka i izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Osvrt na rezultate ne ostavlja dilemu i jasno potvrđuje da je psihološka snaga Zvezdinog tima veoma značajno oružje.

Pogoci Dejana Joveljića najavljuju i da je Zvezda dobila novi biser, a impresivni niz superligaš­kih duela u kojima su crveno-beli postigli bar jedan gol se nastavlja. Poslednji duel u Novom Sadu protiv Proletera (2:0) je 39. uzastopni u domaćem prvenstvu u kojem je šampion Srbije makar jednom zatresao mrežu rivala, a pred izabranici­ma Vladana Milojevića kapitulira­li su golmani 18 klubova. Impresivni niz počeo je posle poraza u Kruševcu 1. oktobra prethodne godine od Napretka, a u međuvremen­u su Zvezdini igrači na četiri duela postizali pogotke protiv Spartaka, dok su tri puta teren sa makar jednom loptom u mreži napuštali Zemun, Mladost, Napredak, Partizan, Vojvodina, Čukarički, Voždovac i Radnički.

Što se pojačanja tiče, apsolutno je Marko Marin taj koji donosi prednost. Bivši nemački reprezenta­tivac i član Čelsija opravdao je očekivanja javnosti, navijača, ali i ljudi iz kluba. Njegova kreativnos­t, znanje, iskustvo su ono što je nedostajal­o crveno-belima. Takođe i Dušan Jovančić je taj koji ostavlja srce na terenu i nije daleko od istine da apsolutno zaslužuje crveno-beli dres. Degenek se ustalio pouzdanošć­u u odbrani, Stojiljkov­ić tek treba da se dokaže... Boaći je više povređen nego što igra, Ebisilio između klupe i terena, dok se na Gorana Čaušića, bivšeg mladog reprezenta­tivca, još čeka. Što se Melega, Jevtovića i Sumaile tiče, oni su uglavnom na klupi.

Osim Marina, još je Degenek od pojačanja opravdao očekivanja

 ??  ?? marko marin je najbolji fudbaler Crveno-belih
marko marin je najbolji fudbaler Crveno-belih
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia