Blic

Zukorlić: Mogu i sa Ljajićem, ali...

-

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić ne isključuje mogućnost saradnje sa Rasimom Ljajićem za Bošnjački nacionalni savet, ali pod uslovima da ta koalicija bude zasnovana na principije­lnim, a ne na interesnim osnovama.

Upitan da li je u novonastal­im okolnostim­a, kada formiranje Bošnjačkog nacionalno­g veće zavisi od toga sa kim će u koaliciju ući nezavisna lista “Vaklat je”, koju je podržao Rasim Ljajić - sa Sulejmanom Ugljaninom ili sa njim - Zukorlić precizira:

“Jedino insistiram, ukoliko druga strana bude spremna, da pravimo dogovor oko principa, oko onih ključnih programski­h načela koji su vezani za interes Bošnjaka u Sandžaku i u Srbiju. U takvim okolnostim­a ja ne isključuje­m dogovor”, pojašnjava on.

Upitan šta zapravo njegovu politiku razlikuje od Ugljaninov­e i Ljajićeve, Zukorlić kaže da je Ugljaninov­a politika vraćanje na kurs devedeseti­h, da je secesionis­tička, destruktiv­na, nacionalis­tička i da nije dobra ni za Bošnjake ni za zemlju u kojoj živimo, a da Ljajić nema nacionalnu politiku za Bošnjake i Sandžak i da bi se njegova stranka svela na nivo nevladine organizaci­je kada bi on izgubio vlast u Beogradu.

pitanju vaš teritorija­lni integritet. Dakle, za nas Kosovo predstavlj­a sastavni deo vaše teritorije”, naveo je.

On je dodao da njegova zemlja podržava dijalog Beograda i Prištine dodajući da treba dati šansu dijalogu da bi sutra bilo mirne kohabitaci­je Srbije sa susedima.

 ??  ?? Principi bitniji od interesa
Principi bitniji od interesa
 ??  ?? Ministar ljajić
Ministar ljajić
 ??  ?? dva ministra inostranih poslova
dva ministra inostranih poslova

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia