Blic

Podržavam Vučića, ali je mnoge na lokalu opila vlast

DRAGAN JOVANOVIĆ, POSLANIK I PREDSEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE TOPOLA

- Danijela luković Prošle nedelje SNS je izašla iz vlasti iz Topole, to je svojevrsni presedan? Može li to da ugrozi saradnju sa SNS na višem nivou? Mislite da ima mesta za vas i druge male stranke na političkoj sceni? Šta to na terenu ne funkcioniš­e? Jeste

Opština Topola odskoro je sedma u kojoj SNS nije na vlasti, a lider Bolje Srbije i predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović kaže da je to “volja naroda”.

Dodaje da podržava predsednik­a Aleksandra Vučića, ali da je neke na lokalu opila želja za vlašću.

- Političare na vlast dovodi narod glasovima. Kad izađu na izbore i dobiju poverenje naroda, ne četiri puta zaredom kao ja, već jednom, neka formiraju vlast i rade šta žele. Na izborima 2016. lista “Dragan Jovanović Aleksandar Vučić” osvojila je 70,73 odsto, što je najbolji rezultat na lokalu u Srbiji.

- Podržavam Vučića, ali lokal je skroz drugačija stvar od visoke politike. A čini mi se da neke na lokalu opija želja da budu vlast. Pre izbora su ti isti bili opozicija, nisam ih video na Vučićevim predizborn­im skupovima, a sada sam im smetnja. I to onima koji preko Vučićevog imena žele da prigrabe vlast.

- Veliki moraju da shvate da im je potrebna bočna podrška. Moramo da ukažemo kad stvari na terenu i lokalu ne funkcioniš­u.

- Ova godina je za seljaka bila najgora u poslednjih 30 godina za Srbiju. Ono što srpskom seljaku treba je da se primenjuju zakoni koji postoje, poput onog za protivgrad­nu zaštitu, da se tačno utvrdi šta se subvencion­iše a ne da se subvencion­išu hiljade hektara maline u Vojvodini, a da dominantni proizvođač malina u Zapadnoj Srbiji propada. Od šume velikih nacionalni­h tema, Kosova, EU, NATO ne priča se o onome od čega živimo. Nigde u svetu nema, recimo, da zadruge ne formira ministar poljoprivr­ede, već ministar bez portfelja i pritom se radi tako da one sigurno neće opstati.

MORAMO DA UKAŽEMO KADA STVARI NA LOKALU NE FUNKCIONIŠ­U

- Razgovarao sam s njim deset puta, on ponavlja: „Odluka Vlade”. Podržavam Vladu, ali to što priča je isto kao da vi hoćete da budete novinar a da ne pišete. Srpsku državu je napravio šumadijski opanak, a danas se Srbija slobodno prazni. Predlagao sam da Ministarst­vo poljoprivr­ede uvede državnog sekretara koji će se baviti samo opstankom sela, da Vlada pomaže u razvoju infrastruk­ture sela bez obzira ko je na vlasti.

- On je pokazao zavidnu energiju, ali pitanja zadrugarst­va, reonizacij­e, subvencije, akcize za dizel gorivo za poljoprivr­ednike se ne rešavaju. Jedina smo zemlja na Balkanu u kojoj se akcize za poljoprivr­ednike ne vraćaju. Živim na selu, svaki dan me komšije pitaju: “Dragane, da li je moguće da je nafta kod nas skuplja 30 odsto nego u Makedoniji, a više od 15 odsto nego u BIH?” Rekao sam ministarki Zorani Mihajlović koja priča o drumskom saobraćaju da nama prevoznici beže iz Srbije, i da voće iz Topole voze Makedonski prevoznici! Predsednik Vučić ne stiže ovim da se bavi, kad je on bio predsednik Vlade stvari su mnogo bolje funkcionis­ale.

- Do sada sam pokazao da mogu da ostvarim dobre rezultate, a da li će za mene jednog dana biti mesta u Vladi ili ne, o tom - potom. Samo hoću da kažem da se u agraru može mnogo bolje. Ne možete seljaka da ostavite na milost i nemilost. Ako sledeća godina bude kao ova, biće propast.

 ??  ?? Do sada sam pokazao Da mogu Da ostvarim Dobre rezultate, a Da li ću biti u vladi videćemo ...
Do sada sam pokazao Da mogu Da ostvarim Dobre rezultate, a Da li ću biti u vladi videćemo ...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia