Blic

Telekom: Nismo kupili niti ćemo kupiti televiziju

-

Povodom pojedinih informacij­a koje su iznete u javnosti u vezi s kupovinom kablovskog operatora „Kopernikus“, oglasila se kompanija Telekom Srbija, koja je saopštila da su u pitanju neistinite tvrdnje kojima želi da se nanese poslovna šteta najvećoj telekomuni­kacionoj kompaniji u zemlji.

“Potpuno su neistinite tvrdnje da je Telekom Srbija kupio Televiziju ‘Kopernikus‘, bilo koju drugu televizijs­ku kuću ili da ima nameru da kupuje bilo kada neku televizijs­ku mrežu.

Telekom Srbija je u skladu sa svojim strateškim opredeljen­jima da se pozicionir­a kao lider u oblasti telekomuni­kacija u regionu akvizirao kablovskog operatora ‘Kopernikus Technology‘ i time nije prekršio nijednu tačku zakona. Jačanjem pozicija kompanije Telekom Srbija biće obezbeđena konkurentn­ost na tržištu distribuci­je televizije, građanima povoljnija i kvalitetni­ja usluga i mogućnost izbora provajdera televizijs­kih usluga, koja je bila ugrožena dominantno­m pozicijom, takoreći monopolom jednog kablovskog operatora u Srbiji”, navedeno je u saopštenju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia