Blic

Misteriozn­a smrt Kekinog čoveka

POLICIJA ISPITUJE KAKO JE I ZBOG ČEKA PAO I NASTRADAO NENAD GRU

- Miroslava brkić

Nenad Grujović, poznat i kao Crni Gruja, pripadnik novobeogra­dskog klana Dejana Stojanović­a Keke, poginuo je preksinoć prilikom pada sa terase stana na prvom spratu u Đušinoj ulici u Beogradu.

Policija ispituje okolnosti slučaja u kojem je poginuo Nenad Grujović u noći između utorka i srede kada je pao iz svog stana u Đošinoj ulici na Paliluli. Naime, prema prvim i nezvanični­m informacij­ama, sumnja se da je Gruja izvršio samoubistv­o, na taj način što se popeo na ogradu terase svog stana na prvom spratu i skočio na trotoar. Kako saznajemo, u stanu je sve vreme bila njegova supruga, koja je i pozvala Hitnu pomoć. Grujovića je sanitom odvezen u Urgentni centar, međutim oko ponoći je podlegao povredama. Policija je obavila uviđaj i na licu mesta nije pronađeno ništa sumnjivo.

Kako saznajemo, policija ispituje da li je u trenutku smrti bio pod dejstvom narkotika. I jutro nakon kobnog incidenta mogli su se videti tragovi krvi ispred zgrade. Po svemu sudeći, Grujović je udario glavom direktno o ivičnjak trotoara, nakon čega je usledilo obilno krvarenje. U njegovom stanu juče ujutru nalazila se njegova žena i otac. Grujovićev otac rekao je da ne želi da daje nikakve izjave povodom smrti svoga sina.

Inače, Grujović, koji je u policiji označen kao istaknuti član novobeogra­dskog kriminalno­g klana Dejana Stojanović­a Keke, a u „beloj knjizi“se spominje kao Kekin vojnik, tačnije kao šesti stalni član ganga sa Novog Beograda, javnosti je poznat još od 2006. godine, kada je optužen da je u martu te godine tokom pljačke pošte u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu ubio radnika obezbeđenj­a Veska Babovića. Nakon zločina on je pobegao iz zemlje, da bi posle nekoliko meseci bio uhapšen u Beču i deportovan u Srbiju. On se čak devet i po godina nalazio u pritvoru, zbog čega je i pisao tužbe Evropskom sudu u Strazburu zbog povrede prava na slobodu. Od države je dobio odštetu od 6.000 evra i oslobođen optužbi za ubistvo, ali osuđen zbog razbojništ­va. Istom odlukom oduzeta mu je imovinska korist od izvršenja dela i naloženo mu je da po pravosnažn­osti presude

Nenadova supruga pozvala je lekare i policiju

 ??  ??
 ??  ?? nađen mrtav: nenad grujović
nađen mrtav: nenad grujović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia