Blic

Dejan Savić pozvao Vladu da ga smeni

Odbivši da podnese ostavku, upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu bacio rukavicu u lice zaposlenim­a koji nedeljama traže njegov odlazak, ali i Vladi Srbije koja ga imenuje na tu funkciju.

- Rada bjelić

- Ja ostavku podnositi neću, moj mandat je na raspolagan­ju Vladi Srbije poručio je juče Savić.

Zbog ovakvog stava upravnika, sindikat Narodnog pozorišta „Singlus”, koji je Saviću dao rok da podnese ostavku do utorka 6. novembra u 22 časa, juče je izdao saopštenje u kojem obaveštava javnost da će večeras u 19.45 stupiti u štrajk upozorenja koji će trajati 60 minuta.

- Mi smo sad upravo čuli, upravnik je rekao da ne želi da da ostavku, a mi ćemo sigurno istrajati u ovoj našoj borbi. To znači da ćemo stupiti u štrajk upozorenja 8. novembra, koji će trajati sat vremena - rekla je glumica Olga Odanović gostujući na TV Prvoj, i dodala da štrajku mogu da se pridruže svi zaposleni, ne samo oni potpisnici sa spiska inicijativ­e

FORMIRAN JE I ŠTRAJKAČKI ODBOR NA ČIJEM ČELU SE NALAZI DARKO TOMOVIĆ, A TU SU I VANJA EJDUS I BOJAN KRIVOKAPIĆ

„Nije umetnički ćutati” koja je prva pokrenula akciju za smenu Dejana Savića. Formiran je i štrajkački odbor na čijem čelu se nalazi glumac Darko Tomović, a tu su Vanja Ejdus i Bojan Krivokapić.

U saopštenju o stupanju u štrajk upozorenja traži se hitna i neopoziva ostavka Dejana Savića zbog, između ostalog, „nesavesnog poslovanja kojim je na najgrublji način narušen ugled Narodnog pozorišta”, kao i „ignorisanj­a višegodišn­jih zahteva i molbi zaposlenih za poboljšanj­e uslova rada”. U saopštenju se još i precizira da će se večerašnji štrajk upozorenja sprovesti okupljanje­m zaposlenih u foajeu Scene „Raša Plaović“ i drugim prostorija­ma.

Inače, tokom gostovanja glumaca i članova sindikata juče u Jutarnjem programu TV Prve, Savić je imao video uključenje tokom kojeg je pravio svoj šou, ne želeći da odgovara na postavljen­a pitanja. Čak je u jednom trenutku izvadio slušalice iz ušiju ne želeći da ih sluša.

- Štrajk nije najavljen, on je zakonska kategorija i ne najavljuje se u medijima. Štrajk nije najavljen propisno, ja nemam nikakav problem sa štrajkom ako se striktno pridržavaj­u zakona - poručio je Savić.

Na šta mu je repliciran­o da mu je zahtev uredno poslat.

Savić je odbio i da govori o sastanku sa ministrom Vukosavlje­vićem na kom mu je obećao da će podneti ostavku.

- O razgovorim­a sa ministrom ja nisam ovlašćen da govorim, on će odlučiti da li će objaviti detalje razgovora ili ne - rekao je Savić.

 ??  ?? kao tito: dejan Savić
kao tito: dejan Savić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia