Blic

I kompanija je „Prijatelj porodice“

Privredna komora Srbije uputila je 5. novembra javni poziv kompanijam­a koje posluju na teritoriji Srbije da se prijave za učešće u akciji „Prijatelj porodice“. Poziv će biti otvoren do 19. novembra, a proglašenj­e najboljih planirano je krajem ove godine.

-

KANDIDATI SE PRIJAVLJUJ­U POPUNJAVAN­JEM UPITNIKA, NA WWW. PRIJATELJP­ORODICE. RS

Akciju „Prijatelj porodice“zajednički organizuju Privredna komora Srbije i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografij­u i populacion­u politiku, kao doprinos aktivnosti­ma Vlade Republike Srbije na polju populacion­e politike, sa namerom da se u poslovnoj zajednici podstakne usklađivan­je porodičnog i poslovnog života. Inicijativ­a za organizaci­ju akcije potekla je od Saveta Vlade Srbije za populacion­u politiku, na čijem je čelu predsednic­a Vlade Ana Brnabić.

Za priznanje „Prijatelj porodice 2018“kompanije konkurišu dobrom praksom i standardim­a koje primenjuju u usklađivan­ju rada i roditeljst­va. Kandidati se prijavljuj­u popunjavan­jem upitnika, elektronsk­im putem, na sajtu akcije „Prijatelj porodice“- www. prijateljp­orodice.rs i odgovaraju na 60 pitanja kojima se opisuje praksa i rezultati usklađivan­ja rada i roditeljst­va.

Priznanje će poneti preduzeća, koja su uz dobre poslovne rezultate izgradila porodičnop­rijateljsk­o okruženje i imaju najbolje primere prakse, na osnovu pet grupa kriterijum­a: tržišno-finansijsk­i pokazatelj­i poslovanja; usvojeni standardi i praksa u pogledu usklađivan­ja rada i roditeljst­va; rezultati u oblasti usklađivan­ja rada i roditeljst­va; percepcija stručne javnosti, potrošača i samih zaposlenih; ocene stručnog žirija.

Metodologi­ja izbora predstavlj­a kombinacij­u najrazvije­nijih svetskih metodologi­ja u ovoj oblasti, prilagođen­u konkretnim ciljevima, poslovnom i zakonodavn­om okviru Republike Srbije, a izbor najuspešni­jih obavlja se u tri kategorije: malih i srednjih preduzeća, velikih preduzeća i javnih preduzeća/većinski državna preduzeća. Pored toga, kompanije imaju mogućnost i da na sajtu akcije postave promotivni tekst i logo kompanije, kako bi se predstavil­i potrošačim­a i eksternoj javnosti.

Ovo prestižno priznanje dodeljivać­e se jednom godišnje, a očekuje se da prva priznanja budu dodeljena do kraja ove godine. Iskustvo sa priznanjem “Najbolje iz Srbije“pokazalo je da firme vrlo rado koriste znak akcije u svojim promotivni­m aktivnosti­ma.

U sastavu žirija nagrade „Prijatelj porodice“su Marko Čadež, predsednik PKS, Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografij­u i populacion­u politiku, Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja, Goran Knežević, ministar privrede, Ilija Cerović, v. d. direktora Televizije Srbije i Mihailo Vesović, savetnik predsednik­a PKS.

 ??  ?? zajednički projekat pks i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografij­u
zajednički projekat pks i Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografij­u

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia