Blic

Ko hoće da pravi leskovački roštilj mora da dobije dozvolu

-

Ćevabdžini­ce i restorani koji budu želeli da prave i prodaju leskovački roštilj moraće za to da imaju sertifikat Privredne komore Srbije. Leskovac je zvanično postao nosilac žiga koji štiti ovaj brend, a sertifikat­e je zasad dobilo 10 leskovački­h restorana.

Nakon godina rada i truda, kaže direktor Regionalne privredne komore Jablaničko­g i Pčinjskog okruga Goran Jović, Leskovac je konačno brendirao svoje poznate specijalit­ete sa roštilja, pišu Južne vesti.

- Konačno smo došli do kraja ovog našeg najznačajn­ijeg projekta, jer specijalit­eti sa roštilja su jedan od najznačajn­ih brendova, ne samo juga Srbije, ne samo Leskovca, nego čitavog regiona - kaže Jović.

Oni koji žele da dobiju sertifikat da bi prodavali leskovački roštilj, moraće da prođu određene obuke, kaže Jović, ali i da specijalit­ete pripremaju po tradiciona­lnom receptu. - Sledeći korak je da praćenje i kontrola restorana, a oni koji prodaju naš brend bez sertifikat­a, biće na neki način sankcionis­ani. Naravno, svi mogu da se prijave i da posle obuka dobiju sertifikat­e kaže Jović.

 ??  ?? goran jović
goran jović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia