Blic

Droga je moja, ali ja nisam ubio advokata

U VIŠEM SUDU SASLUŠAN VLADIMIR ŠARANOVIĆ

- B. Bogosav

Vladimir Šaranović (42) negirao je juče pred Višim sudom u Beogradu da je ubio advokata Vladimira Zreleca. Ipak, priznao je drugo delo za koje se tereti - rekao je da je droga koja je pronađena u stanu u kojem je živeo sa suprugom njegova.

Na pripremnom ročištu za ubistvo advokata Vladimira Zreleca, za koje je Šaranović optužen, ovaj čovek kratko se izjasnio da nije kriv, međutim odmah zatim priznao je krivično delo koje se odnosi na marihuanu pronađenu u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije.

Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane, negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu.

Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović je osumnjičen da je izrešetao advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine ispred zgrade broj 48 u Ulici patrijarha Varnave, gde je on imao kancelarij­u, oko 20.15 sati.

Zrelec je krenuo, kako se pretpostav­lja, kući, koja je nekoliko ulica dalje. On je bio u svom “renou senik” i u trenutku dok se isparkirav­ao, na njega je otvorena vatra.

U advokata je pucano iz kola u pokretu, a od šest ispaljenih metaka, pogodila su ga četiri. Tada je policija raspisala poternicu za belim BMW-OM u kojem se verovalo da je bilo dvoje napadača.

Tri nedelje nakon oružanog napada advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru.

Kako je “Blic” pisao, optužnica protiv Šaranovića za ubistvo dugogodišn­jeg advokata

crnogorsko­g kriminalca Slobodana Šaranovića ne daje odgovor na pitanje ko je naručio ubistvo.

Ubistvo Zreleca u decembru 2015. godine uznemirilo je srpsku javnost iz najmanje dva razloga: najpre zato što je to bio najbrutaln­iji napad na advokaturu poslednjih decenija, a potom i zbog toga što je - u medijima, ali i u bezbednosn­om miljeu odmah povezano sa ratom porodica Bojović i Šaranović. Ubijeni advokat decenijama pre smrti zastupao je ozloglašen­og Crnogorca (ubijenog prošle godine u Budvi) i njegovog brata Branislava. To dokazuje i ugovor o zakupu kazina “Slavija” iz 2000. godine, koji je “Blic” ekskluzivn­o objavio, kojim je prestižni objekat prešao u ruke Šaranovića, a potpisuje ga upravo Zrelec.

Šaranović se posle dve godine skrivanja, na saslušanju branio ćutanjem.

Tri nedelje nakon upucavanja u bolnici je umro Vladimir Zrelec

 ??  ?? ubijen poznati advokat: vladimir zrelec
ubijen poznati advokat: vladimir zrelec

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia