Blic

Vođa škaljaraca ne može na slobodu

TUŽILAŠTVO O SLUČAJU JOVICE VUKOTIĆA

- B. Bogasav

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu usprotivil­o se juče puštanju Jovice Vukotića iz pritvora uz jemstvo od 150.000 evra, jer smatra da nikakvog osnova za to nema i obavestilo sud o svom stavu.

Tužilaštvo je i protiv predloga da mu se pritvor zameni kućnim pritvorom, odnosno merom zabrane napuštanja stana.

Vukotić, koji se povezuje sa crnogorski­m škaljarski­m klanom, optužen je za korišćenje falsifikov­anog makedonsko­g pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, i u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva, i bojazni da bi mogao da ponovi krivično delo.

Sudija koja će odlučivati o predlogu odbrane za Vukotićevu odbranu za slobodu uz jemstvo, ili da mu se odredi kućni pritvor, dala je u utorak tužilaštvu rok od tri dana da se izjasni o predlogu.

Tužilaštvo je u dopisu sudu podsetilo na nedavnu odluku Višeg suda kojom je odbijena žalba odbrane na rešenje o produženju pritvora, i nije dalo saglasnost za ukidanje pritvora uz jemstvo. Međutim, sud prilikom odlučivanj­a nije vezan stavom tužioca.

Odluka se ubijeni miša ognjanović koji je branio „škaljarce“ očekuje u narednih nekoliko dana, kada Vukotiću ističe pritvor, koji se preispituj­e na svakih 30 dana.

Vukotić je na početku suđenja negirao da je vođa škaljarsko­g klana, a nije poricao da je putovao sa lažnim pasošem. Takođe, Vukotić je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbegao maltretira­nje po aerodromim­a.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Vukotića za produženo krivično delo falsifikov­anje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina. Tužilaštvo optužnim predlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u Antaliji sa falsifikov­anim makedonski­m pasošem na ime Georgi Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Jovan Vukotić, vođa škaljarsko­g klana, ponudio jemstvo od 150.000 evra da se nađe na slobodi

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia