Blic

Isplatio se devet puta za samo sedam minuta

MILAN PAVKOV ZA TRI GODINE PREŠAO TRNOVIT PUT Transfer u Zvezdu je iznosio 300.000 evra, a pobeda nad Englezima je na “Marakanu” donela 2,7 miliona evra.

- Aleksandar pijevac

“Za koga smo to dali 300.000 evra?”, bile su prve reakcije navijača Crvene zvezde nakon što je Milan Pavkov u januaru 2017. potpisao ugovor na dve i po godine. Napadač koji nije prošao nijednu reprezenta­tivnu selekciju i koji do 20. godine nije igrao pravi fudbal u samo sedam minuta je od “bačenog novca” postao “heroj Marakane” i čovek koji je velikom Liverpulu dao dva gola.

A do pre samo dva meseca, Pavkov nije bio siguran da će imati mesto u timu. Srećom po sve kojima je Zvezda pri srcu, dogodio se Salcburg, a slika Pavkova sa čalmom na glavi je obišla Evropu. Crveno-beli su ušli u grupnu fazu Lige šampiona i trener Vladan Milojević je Pavkova stavio na spisak koji je poslat u Nion. Sve posle toga je sada već deo bogate istorije kluba sa “Marakane”.

Pavkov je u Zvezdu stigao 10. januara 2017, a predstavlj­en je zajedno sa Nemanjom Milićem, Milanom Senićem i Srđanom Vujaklijom. Direktor Zvezdan Terzić je tada poručio navijačima da budu strpljivi i da sa Milanu pruže priliku.

- Dovodimo napadača drugačijih karakteris­tika od Uga Vijeire. Moćnog u šesnaester­cu koji dominira u igri glavom - rekao je Terzić.

Međutim, Pavkov je dobio sve, samo nije priliku. Odigrao je prvih i poslednjih šest minuta u pobedi nad Novim Pazarom (18. februar), a onda ga više nije bilo u timu. Razlog je bila presuda Arbitražno­g suda u korist Radničkog koji je naložio Zvezdi da izmiri dugovanje od 300.000 evra (dogovor je bio da se 200.000 uplati odmah) prema Nišlijama.

- Novac još nije stigao, ali mi smo dobili presudu da su nam dužni i sledeći korak je da krenemo u blokadu njihovog računa, pa ćemo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia