Blic

Uzela je ekstazi i odmah joj je pozlilo

“Sve je bilo kao i obično. Skupili smo se da se zabavimo, a onda se pojavio taj momak. Nudio je tablete. Sofija je uzela jednu i odjednom je pobledela”

- nebojša radišić, bojana bogosav

Ovako se za “Blic” kobne žurke, gde se prodavao smrtonosni ekstazi od čijeg je dejstva preminula tinejdžerk­a Sofija Siljanoski (15), priseća njena drugarica. Ova devojčica bila je sa Sofijom na proslavi u jednom stanu u Aranđelovc­u u petak uveče, kada je došao Nikola Bogdanović (21), lokalni narko-diler, i doneo tablete ekstazija. Kobne večeri, kada je Sofija uzela tabletu ekstazija zbog koje je preminula četiri dana kasnije, devojčica (ime i prezime poznato redakciji) priseća se sa gorčinom u glasu. Kako kaže za “Blic”, „sve je bilo kao i obično”.

- Svi smo se skupili u privatnoj kući da se zabavimo u petak uveče. Taj momak se pojavio i onda je nudio tablete. Ja nisam uzela, ali je bilo puno onih koji jesu. Ne sećam se da li je Sofija pila alkohol, ali znam da joj je odjednom pozlilo - priča ova tinejdžerk­a.

Kako priča, Sofiji je bilo sve lošije.

- Drugari su je odmah odvezli kući. Nije joj bilo dobro, pozlilo joj je, prebledela je. Tek smo kasnije čuli da je prebačena u bolnicu. Znam da nije ranije tako nešto probala. Mnogo smo tužni zbog svega. Izgubili smo dobru drugaricu - priča uznemirena Sofijina drugarica.

Kako saznajemo, tablete, čiji će sastav da se utvrdi tek nakon toksikološ­ke analize, prodavale su se za 400 dinara po komadu.

Ova devojčica bila je učenica gimnazije u Aranđelovc­u, a kako je “Blic” pisao, u petak je sa vršnjacima otišla u provod, kada im se pridružio Nikola Bogdanović (21), lokalni narko-diler, koji je deci doneo tablete za koje se pretpostav­lja da su ekstazi. Ona je, kako se zasad zna, popila jednu, ali joj je ubrzo pozlilo. Prisutni drugovi su je automobilo­m odvezli do kuće u Zanatlijsk­oj ulici. Tamo ju je videla majka, nakon čega je devojčica hitno odvezena na Vojnomedic­insku akademiju u Beogradu.

Preminula je posle četiri dana, ne dolazeći k svesti. I pored napora lekara VMA, neurologa i toksikolog­a, nije joj bilo spasa. Porodica je, nakon infarkta mozga koji je njihova mezimica doživela nakon konzumiran­ja droge, njene organe donirala klinici u Tiršovoj, kako bi se njenom prerano ugašenom mladošću pomoglo drugoj deci kojoj će tako biti spaseni životi.

Nikola Bogdanović je uhapšen i određen mu je policijski pritvor od 48 sati. Nakon zadržavanj­a u policiji

NIKO OD PRIJATELJA NASTRADALE MALOLETNIC­E NE ZNA DA LI JE NARKOTIK POMEŠALA S ALKOHOLOM

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia