Blic

Optuženi huligani za demoliranj­e „Komiteta“

PRVO OSNOVNO TUŽILAŠTVO NASTAVLJA ISTRAGU

- Bojana Bogosav

Sedmorica huligana koji su uhapšeni zbog demoliranj­a kluba „Komitet“u Karađorđev­oj ulici u centru Beograda optuženi su za nasilničko ponašanje, pa pušteni iz pritvora Centralnog zatvora.

Kako se navodi u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva za ovo krivično delo optuženi su Miloš Hrkman, Predrag Košprdić, Miloš Čičković, Aleksandar Vidojević, Mladen Vučetić, Marko Milosavlje­vić i Stefan Bjelivuk.

Kako „Blic“saznaje, sva sedmorica optuženih su po optuženju pušteni iz Centralnog zatvora u kom su se nalazili od hapšenja početkom oktobra. Trojica huligana koja su učestvoval­a u brutalnom napadu na beogradski klub „Komitet“puštena su da se brane sa slobode, dok je preostalim­a određen kućni pritvor sa elektronsk­im nadzorom. Kako saznajemo, odlukom Prvog osnovnog suda u Beogradu, prošlog četvrtka, pritvor je ukinut trojici pripadnika grupe Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja. Na slobodi su se našli Belivuk, Vidojević (poznatiji kao Aca Rošavi) kao i Mladen Vučetić.

Istog dana, određen je kućni pritvor sa elektronsk­im nadzorom - nanogicom, četvorici njihovih saučesnika. Nanogicu su dobili Hrkman, prvi uhapšeni zbog napada na „Komitet“, Košprdić, Čičković i Milosavlje­vić. U Prvom osnovnom sudu potvrdili su za „Blic“ove informacij­e, a u pisanom odgovoru dodaju:

- Prvo osnovno tužilaštvo je stavilo predlog da se licima H. M., K. P. i Č. M. produži pritvor, dok za preostalu četvoricu to nije učinilo. Prema četvorici okrivljeni­h sud je ukinuo pritvor i odredio meru zabrane napuštanja stana ocenivši da u konkretnom slučaju postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti izvršenje krivičnog dela navode u sudu.

Ovi huligani, kako je „Blic“pisao, početkom oktobra upali su u klub „Komitet“u Beton hali, naoružani pištoljima i drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali su u dupke pun klub i počeli da uništavaju sve pred sobom.

Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe. Huligani, svi u crnom i većina sa fantomkama na glavama ili kapuljačam­a, flašama, stolovima i stolicama gađali su preplašene goste kluba koji je otvoren samo veče pre toga.

 ??  ?? košprdić i hrkman dobili su nanogice
košprdić i hrkman dobili su nanogice
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia