Blic

Sinove skinuo gole pa ih pretukao u podrumu

UHAPŠEN NASILNIK S. P. (36) U MIRILOVCU KOD PARAĆINA

- E. B.

U selu Mirilovac kod Paraćina, policija je posle dvodnevne potere uhapsila S. P. (36) pod sumnjom da je izvršio krivično delo nasilja u porodici. Komšije kažu da je dvojicu sinova, od sedam i devet godina, tukao gole u podrumu, a zatim ih poslao kod babe.

- Dečaci su došli kod mene vidno uznemireni. Videla sam da nešto nije u redu. Rekla sam im da sednu na krevet, ali oni su to jedva uradili. Krivili su leđa i jedva su sedeli. Pitala sam šta im je, rekli su da nije ništa, ali sam onda uzela da sama pogledam šta je sa decom. Imala sam šta i da vidim. Masnice, modrice, podlivi svuda po leđima i po nogama. Odmah sam pozvala taksi i otišli smo kod lekara - priča u suzama majka supruge osumnjičen­og nasilnika Ankica Berić.

Ona takođe kaže da su i suprug i ona bili protiv te veze od samog početka, ali da je „mladost-ludost“i da nisu mogli da odvoje ćerku od njega.

- Troje zlatne dece, divne, ali ne vredi. Sa sobom je

poveo trogodišnj­u Melaniju, bogu hvala da je dete dobro. Ništa od toga neće da bude, imaju para pa tako će sve i da prođe. Moja ćerka kaže da će ga definitivn­o ostaviti, ne znam, videćemo. Nadam se da će biti tako - dodaje ona. Njen suprug, deda dece, nije hteo da govori, rekao je kratko da je jako nervozan i da ne može ništa da kaže.

„Dečaci su došli kod mene vidno uznemireni. Videla sam da nešto nije u redu“, priča nasilnikov­a tašta. Meštani nerado govore o ovoj porodici. Uglavnom niko s njima ne razgovora.

- Ništa nemam dobro da kažem. Ta ženica je dobra i fina, jadnica ko zna šta je sve pretrpela, ali on je dugo bio na izdržavanj­u kazne zbog ubistva tetke. Rođene sestre njegovog oca. Sa dva crnca ju je ubio u Švajcarsko­j. Mislimo da se radi o drogi i da je bio tada drogiran. Ne postoji razlog zašto je to uradio, eto, niko ne zna. Opak i naprasit, veoma negativan, a nemamo dobro mišljenje ni o majci njegovoj. Ni s kim nisu u dobrim odnosima kaže komšinica.

Prema nezvanični­m informacij­ama, S. P. se dva dana skrivao sa trogodišnj­om ćerkicom u selu Mijatovac, posle čega ga je policija pronašla.

- Žena ima polomljen nos od udaraca. Celo selo priča da je decu tukao gole u podrumu, svi smo u šoku - kaže komšija koji takođe insistira da ostane anoniman iz straha od uhapšenog. S. P. se nalazi u pritvoru, određena mu je mera zadržavnja do 48 sati, a T. P. je sa decom sklonjena na sigurno. U Centru za socijalni rad u Paraćinu niko nije želeo da govori o ovom slučaju.

 ??  ?? kuća u kojoj je otac tukao sinove
kuća u kojoj je otac tukao sinove
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia