Blic

Mirković: Velika pobeda komšija

- V. Ivanović

Fudbaleri Partizana danas od 13 sati dočekuju ekipu Radnika, koji im je u prvom kolu u Surdulici naneo jedini poraz u Superligi. Za neke začuđujuće, a znajući karakter trenera Zorana Mirkovića ipak očekivano, Bata je šmekerski pričao o uspehu Crvene zvezde u Ligi šampiona.

- Velika pobeda Zvezde. Podsetio bih kako smo skloni da brzo menjamo mišljenje o svemu. Imali smo situaciju od pre samo neliko nedelja, posle utakmica u Liverpulu i Parizu, tada se pričala druga priča. Veliki uspeh, sigurno da cela naša liga dobija na težini sa tim - džentlmesk­i će Mirković.

Samo je Radnik ove sezone pobedio Partizan u domaćem šampionatu.

- Jedini meč u Superligi izgubili smo u Surdulici i zato su nam dužni. Očekuje nas težak zadatak, Radnik je organizova­na ekipa i pretpostav­ljam da će biti defanzivni­ji. Imaju dobar tim, moramo da uđemo odlučni da pobedimo.

Prošlog vikenda “parni valjak” je protiv Vojvodine (2:0) prekinuo seriju od tri uzastopna remija.

- Može se reći da se lakše diše. Jedino nas pobede održavaju u trci, svaki drugi ishod protiv Radnika bio bi katastrofa­lan.

Goran Zakarić je povređen i neće biti u timu, a ne zna se da li će igrati Aleksandar Šćekić, koji je imao operaciju nosa i u slučaju da izađe na teren nosiće masku.

- Zakarić je važan igrač za našu ekipu i sigurno je da će nam nedostajat­i. Međutim, imamo adekvatne zamene. Što se tiče same igre, moramo da idemo na pobedu, sve druge stvari ne bi bile dobre za nas. Videćemo oko Šćekića, da ne otkrivam sad. Kad imate pomagalo tog tipa uvek smeta, neću da kažem da je hendikep, ali se slabije vidi. Ja nisam mogao da igram sa maskom - podvukao je Mirković.

Zoran Tošić se vraća u ekipu Partizana posle povrede zbog koje je pauzirao od kraja jula i biće u konkurenci­ji za duel sa Radnikom.

 ??  ?? uvek džentlmen: zoran mirković
uvek džentlmen: zoran mirković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia