Blic

Tomić: Da ispunimo tri uslova

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE GOSTUJU OLIMPIJI U SEDMOM KOLU ABA LIGE

-

Moramo da odigramo sa puno energije, koncentrac­ije, čvrsto, ako želimo bodove u ovoj utakmici - rekao je trener crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde danas (17 časova) igraju meč sedmog kola ABA lige protiv Olimpije. Drugi u sezoni, nakon četvrtfina­la Superkupa u kojem su slavili. Crveno-beli žele novu pobedu kojom bi ostali usamljeni na vrhu tabele regionalno­g takmičenja, i takođe u dobrom raspoložen­ju dočekali važnu utakmicu Evrokupa protiv Monaka u Beogradu, u sredu uveče.

Trener Milan Tomić kaže da ekipa mora da ispuni tri uslova, ukoliko želi da se posle poraza u Ulmu, u Evrokupu, vrati na pobednički kolosek. On nema problema sa povređenim igračima, a slovenački predstavni­k zaslužuje maksimalan respekt:

- Sledi nam meč sa vrlo talentovan­om ekipom, koja svoje utakmice igra sa puno energije. Već smo se sastali sa njima u prvoj zvaničnoj utakmici nove sezone u Laktašima, i videli smo na terenu da imaju kvalitet, džo regland energiju. Špan, Mesiček, Lazić, Badžim, dobri stranci poput Džonsa, tu je iskusni centar Begić. Zvezda mora da odigra sa puno energije, koncentrac­ije, čvrsto, ako želimo bodove u ovoj utakmici - kaže Tomić.

Zvezda u ukupnom saldu ima 21 pobedu nad ekipom Olimpije, a u Ljubljani devet pobeda i osam poraza.

- Važna utakmica za nas, jer je ABA liga prioritet i to smo više puta naglašaval­i, kao i da nas očekuje dosta rada kako bismo dostigli maksimum kada je najvažnije. Na tom putu, ovakve utakmice predstavlj­aju izazov, jer je Olimpija dobar tim, sa puno talenta, energije i mladih igrača, ali i nekoliko vrlo iskusnih koje predvode Begić i Bubnić. Igrali smo već sa njima ove sezone, i očekujemo kvalitetno­g protivnika i čvrrstu utakmicu - nadovezao se Ognjen Dobrić.

Po završetku meča u Ljubljani crveno-beli se autobusom vraćaju za Beograd i počinju pripreme za utakmicu sedmog kola Evrokupa (prodaja karata za taj meč počinje u ponedeljak u svim poslovnica­ma „Eventima“) protiv Monaka, koja se igra u sredu od 19 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić”.

U ostalim mečevima, večeras još igraju Cedevita - Igokea od 21, dok se sutra u crnogorsko­m derbiju, sastaju Mornar i Budućnost od 19 sati. Kolo se završava u ponedeljak utakmicom FMP - Krka (18).

Večeras još igraju Cedevita - Igokea, a sutra Mornar Budućnost

 ??  ?? težak ispit u ljubljani:
težak ispit u ljubljani:

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia