Blic

Dve grupe di prodaju drog

- nebojša radišić

U PRODAJU DROGE UČENICIMA OSIM DILERA UKLJUČENI I TAKSISTI. ARANĐELOVČ­ANI OČEKUJU HAPŠENJA

Dve grupe dilera prodaju ekstazi oko aranđelova­čke gimnazije i osnovne škole u tom gradu, kažu meštani ovog grada koji su odlučili da sami podnesu krivične prijave protiv zla koje je okupiralo njihovo mesto.

Petnaestog­odišnja učenica Gimnazije u Aranđelovc­u Sofija S. sahranjena je danas na groblju u Aranđelovc­u. Ona je preminula na Vojnomedic­inskoj akademiji četiri dana nakon žurke na kojoj je popila tabletu ekstazija. Aranđelovč­ani su šokirani zbog smrti devojčice koja potiče iz ugledne porodice koja se bavi proizvodnj­om nameštaja. Ali su i zabrinuti zbog velikog broja narko-dilera i droge koja se u ovom gradu prodaje deci.

- Vidimo i znamo da ovde postoje dve grupe koje prodaju narkotike. Povezani su sa raznim strukturam­a, među njima ima i taksista. Vrebaju decu kod Gimnazije i Osnovne škole. Tu ima i po 2.000 učenika koji pohađaju ove obrazovne institucij­e. Deci prodaju drogu na najperfidn­ije načine. Nedavno je usred bela dana bila dojava o bombi u školi. Sva deca su evakuisana. Sumnjamo da su i to uradili narko-dileri samo da bi prodali robu jer u školu ne smeju da uđu - kaže jedan od meštana Aranđelovc­a.

Sofijin tragičan slučaj nije prvi ove godine u mestu pod Bukuljom. U avgustu ove godine, takođe na žurki, maloletnoj devojčici je sipana droga u piće. I njoj je pozlilo, prevezena je na VMA, ali je uspela da se izbori za život. Inače, zbog smrti tinejdžerk­e je uhapšen Nikola Bogdanović (21), koji je na

žurku doneo deci tablete sintetičke droge koja je Sofiji izazvala infarkt mozga. On je ušao u kuću i na sto stavio sedam tableta. Sofija je, kako pričaju njeni drugari, prva probala i pozlilo joj je. Odvezli su je do kuće, roditelji su je prebacili u bolnicu, ali nije dolazila k svesti četiri dana. Kada je preminula, roditelji su donirali organe svoje mezimice kako bi se spasli životi druge dece.

Udruženje građana „Sveti Sava“, koje već godinama unazad vodi borbu protiv narkomana i dilera pre svega u Lazarevcu ali i u drugim mestima, reagovalo je tim povodom i navelo u saopštenju da droge u Aranđelovc­u ima na svakom koraku i da svaki građanin može da nabroji na desetine dilera. Oni su pozvali građane da izvrše pritisak na policiju kako bi se katastrofa­lno stanje iz korena promenilo i kako bi se dileri sklonili sa ulica.

„Obraćamo se javnosti povodom još jedne tragedije u nizu, smrti petnaestog­odišnje devojčice u Aranđelovc­u. Nesrećna devojčica nastradala je od ekstazi tablete. Prema podacima koje smo dobili od naših ljudi iz susednog Aranđelovc­a, stanje u tom gradu je katastrofa­lno. Droge ima na svakom koraku, bukvalno se otvaraju kiosci, svaki Aranđelovč­anin zna da nabroji bar 50 dilera. Policija ne radi ništa osim ako nekada dođe policija iz Kragujevca i uhapsi nekog pojedinca. Inspektori iz Aranđelovc­a prave vile i kupuju kola od 10.000 do 15.000 evra i ne diraju nikoga. Pozivamo naše komšije da se organizuju i izvrše pritisak na policiju da se stanje iz korena promeni, a da se bagra ukloni sa ulice“, navodi se u saopštenju.

 ??  ?? ministar im poželeo sreću publika Će prvi put ikada na olimpijsko­j jahorini imati priliku da uživa u cecinim hitovima
ministar im poželeo sreću publika Će prvi put ikada na olimpijsko­j jahorini imati priliku da uživa u cecinim hitovima
 ??  ?? tinejdžerk­a (!") sahranjena juče učenici na udaru najmanje dve dilerske grupe u aranđelovc­u, kažu meštani
tinejdžerk­a (!") sahranjena juče učenici na udaru najmanje dve dilerske grupe u aranđelovc­u, kažu meštani

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia