Blic

Radulović podneo prijavu protiv bivšeg DJB poslanika

-

Bura u pokretu DJB, ili onoga što je ostalo od njega se ne stišava. Osnivač tog pokreta Saša Radulović podneo je krivičnu prijavu Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu zbog osnovane sumnje da je narodni poslanik Nenad Božić dana 5.11.2018. godine pretećim mejlom ugrozio sigurnost Saše Radulovića.

Na mejl adresu narodnog poslanika Saše Radulovića stigla je poruka sa mejl adrese narodnog poslanika Nenada Božića naslovljen­a sa „Bebo, kako si?“, dok je tekst poruke glasio: „Ma boli me ku... kako si… Samo te zaj .... A tek ću te je... kad te vidim, go... jedan. Srdačan pozdrav, Nenad Božić“.

U sapštenju DJB stoji da „postoji osnovana sumnja da je narodni poslanik Nenad Božić na ovaj način izvršio krivično delo „ugrožavanj­e sigurnosti“iz člana 138. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika. Od tužilaštva se takođe traži da donese rešenje o zabrani prilaska Nenada Božića Saši Raduloviću.

Ovaj postupak narodnog poslanika Nenada Božića svedoči o dubokoj krizi u koju je upalo celo društvo. O ovoj krivičnoj prijavi obavešteni su i Administra­tivni odbor i predsednic­a Narodne skupštine. Očekujemo da tužilaštvo hitno pokrene postupak, a da Administra­tivni odbor i predsednic­a Narodne skupštine ovim povodom preduzmu sve mere iz svoje nadležnost­i, zaključuju u DJB.

Podsećanja radi, Nenad Božić je doskora bio član poslaničko­g kluba DJB koji broji 16 poslanika. Sada su u DJB ostala samo dva poslanika, a klub je napustio čak i Branislav Mihajlović, predsednik DJB, koji je na tom mestu nasledio Sašu Radulovića. Iz poslaničko­g kluba DJB, od odbeglih poslanika su napravljen­a dva nova kluba „Politika mora biti drugačija“i „Pokret centra“.

 ??  ??
 ??  ?? nenad božić izvređao radulovića
nenad božić izvređao radulovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia