Blic

Umrla gledajući supruga koji se borio sa razbojniko­m

RAZBOJNIK OPLJAČKAO BRAČNI PAR I ZAUVEK IH RASTAVIO POSLE 40 GODINA

- Miroslava brkić

Vera Janjić (66) preminula je od infarkta na rukama svoga muža Dragana Janjića (68) nakon što je pljačkaš pokušao da joj strgne lanac sa vrata u Ulici Vojislava Ilića na Zvezdari usred bela dana.

Komšije i prijatelji Vere i Dragana u šoku su zbog tragedije koja im se dogodila. Njihova najbolja prijatelji­ca Zorica Tomić priseća se kako su pre samo par dana proslavlja­li slavu i govori o ljubavi Janjića koja je trajala više od četiri decenije.

- Vera i Dragan su u penziji poslednje tri godine. Fini su i druželjubi­vi ljudi. Nisu imali dece i bili su mnogo vezani jedno za drugo. Vera je vodila računa o svemu - o

kući, o ručku, o lekovima. Izborila se sa problemima sa srcem, sa šećerom, a evo kako je završila na ulici... Ne znam kako će se sada Dragan izboriti sam - kaže Zorica.

Kako dodaje, nakon što je saznala šta se dogodilo, otišla je u Urgentni centar, gde je Dragan prevezen zbog povreda koje mu je naneo muškarac od oko 25 godina koji je pokušao da ih opljačka.

- Dragan je imao povredu glave i oka. Ispod oka je imao posekotinu koju su morali da ušiju. Nakon toga došli smo

zajedno nazad u njegov stan i sedeli tokom noći dugo, brinući da se njemu nešto ne desi. Bio je veoma potresen i skočio mu je pritisak, pa smo zvali medicinsku sestru da ga pregleda, ali i njegovu rođenu sestru. Ona ga je odvezla kod sebe kući kako ne bi bio sam. Teško nam je, čovek više nigde nije siguran i slobodan - dodaje prijatelji­ca Janjića.

Komšije kažu da su Vera i Dragan uglavnom letnje mesece provodili u svom gazdinstvu na Avali. Kako dodaje, u zgradi u Bačvanskoj ulici, nedaleko od mesta gde se dogodio incident, živeli su preko

40 godina.

Podsetimo, u subotu oko

16 sati u Ulici Vojislava Ilića kod broja 36, pred očevicima usred bela dana i nekoliko otvorenih lokala, razbojnik je napao bračni par pokušavaju­ći da ih opljačka. To je video jedan od prolaznika koji je dotrčao Draganu Janjiću i pokušao da mu pomogne da savlada pljačkaša. Jedan od prodavaca kaže i da mu je žena pre nego što je preminula kratko rekla šta se dogodilo. - Mladić od oko 25 godina prišao je i strgao lančić ženi sa vrata, a onda je reagovao njen suprug. Dok su se njih dvojica rvali, ženi je pozlilo i sela je na stepenik u blizini. Komšije koje su se tu zatekle polivale su ženu vodom, ali je ona iznenada pala i preminula. Prolaznici su pomogli čoveku da savlada pljačkaša, nakon čega ga je policija privela - priča jedan od prodavaca.

Neko od prolaznika pozvao je i Hitnu pomoć i medicinari su, odmah po dolasku, počeli reanimacij­u, ali im, nažalost, nije pošlo za rukom da nesrećnu ženu vrate u život. Ona je preminula na licu mesta.

SLUČAJNI PROLAZNICI POMOGLI DRAGANU DA SAVLADA RAZBOJNIKA, KOJI JE HTEO DA POBEGNE

 ??  ?? vera umrla, a draganu janjiću pozlilo nakon nemilih događaja
vera umrla, a draganu janjiću pozlilo nakon nemilih događaja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia