Blic

Trinkijeri i Tomić spremni za derbi

Debitanti na klupi večitih najavili su da nas 24. novembra očekuje spektakl. Do tada crno-beli imaju teži raspored od komšija.

- Jelena medić

Navijači Partizana počeli su da broje pobede od kada je na klupu seo Andrea Trinkijeri. Posle šest vezanih neuspeha, crno-beli su od dolaska italijansk­og stručnjaka vezali tri trijumfa, od kojih je poslednji bio u čudnom meču sa Cibonom (86:67). Trinkijeri­ja i dalje plaše oscilacije u igri koje dolaze i odlaze u talasima i koje, bar zasad, mogu da prođu a da ne utiču na rezultat. Međutim, pred Partizanom je NBA ritam u kojem će za deset dana odigrati četiri derbija. Crno-beli prvi u sredu gostuju Zenitu, a zatim putuju u Podgoricu. Po povratku u Beograd dočekuju Valensiju i Crvenu zvezdu u prvom derbiju debitanata na klupama večitih rivala.

- I mi mislimo da igramo protiv Budućnosti i Zvezde? Ovako? Auuuu - glavni je utisak harizmatič­nog Italijana, koji je od prvog dana pokazao da će govoriti bez dlake na jeziku.

Trinkijeri dobro zna da nijedan od četiri naredna rivala neće praštati greške i da 19 izgubljeni­h lopti, kao što je bio slučaj protiv Cibone, vode ravno u propast. Jer, ako budu rasipali napade i imali prazne minute, neće imati šta da traže na terenu.

- Bilo je nekih dobrih trenutaka protiv Cibone, ali ako ovako mislimo da igramo protiv jačih ekipa, biće mi žao navijača. I igrača. Moramo još dosta da radimo, da napredujem­o i da igramo bolju košarku - dodao je Trinkijeri.

S druge strane, Crvena zvezda je sa pola snage u gostima pobedila Olimpiju sa 83:60 u meču koji je trebalo da bude derbi ABA lige. Bar na papiru.

Bilo je evidentno da je Beograđani­ma teško pao poraz od Ulma u Evrokupu, ali su na udarac odgovorili kvalitetno­m igrom, (ponovo) čvrsto u odbrani i efikasno u napadu. Trener Milan Tomić može da bude zadovljan jer ekipa nije pala posle Nemačke.

- Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, svih 40 minuta, i mislim da su svi igrači dali svoj učinak da se na kraju ova utakmica dobije lako - kratak je, kao i uvek, bio Tomić.

Večiti tako imaju manje od dve nedelje da se spreme za utakmicu koja u Srbiji ima naziv - više od igre. Pre toga će imati po dve obaveze u Evrokupu i po jednu u ABA ligi.

Trinkijeri nije imao dovoljno vremena da napravi radikalne promene u igri crno-belih, ali je podigao svest svojim košarkašim­a koji su pre njegovog dolaska bili spremni da se već u oktobru oproste od sezone. Ako iz četiri naredna meča Partizan izvuče polovičan uspeh, sigurni smo da će to pružiti ogroman podstrek mladom timu i italijansk­om stručnjaku od kog se očekuju čuda.

Crvena zvezda je iskusnija i dosta stabilnija od večitog rivala. Protiv Breše su crveno-beli praktično poklonili pobedu Italijanim­a, dok su od početka sezone jedino nadigrani u duelu s Ulmom. Sve ostalo je bilo za najvišu ocenu, što zna i trener Tomić, koji na svakoj poziciji ima po dvojicu podjednako dobrih košarkaša.

Upravo je dugačka klupa jedan od glavnih Zvezdinih aduta u večitom derbiju. Trinkijeri, zasad, još nije pronašao igrače koji mogu da pomognu iz drugog plana.

I MI MISLIMO DA OVAKO IGRAMO PROTIV BUDUĆNOSTI I ZVEZDE? OVAKO? AUUUU, REKAO JE ANDREA TRINKIJERI

 ??  ?? trinkijeri je uspeo da probudi igrače partizana, dok tomić nastavlja da sa zvezdom ruši sve redom
trinkijeri je uspeo da probudi igrače partizana, dok tomić nastavlja da sa zvezdom ruši sve redom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia