Blic

Mitroviću ukrali gol, Klop brani Jokanovića

NAŠEM FUDBALERU JE PROTIV LIVERPULA PONIŠTEN POGODAK ZA 1:0

- A. Pijevac

Na snimku se vidi da napadač Fulama nije bio u nedozvolje­noj poziciji i da je sudija pogrešio.

„Premijer liga bez VAR tehnologij­e je sramota“, samo jedan je od komentara ljutih navijača Fulama koji smatraju da je gol Aleksandra Mitrovića u meču sa Liverpulom bio regularan.

Mitrović je u 41. minutu bio najviši u skoku pred golom Liverpula i glavom je matirao Alisona. Međutim, linijski sudija je mahao ofsajd iako se na snimku videlo da je bek domaćih Robertson zakasnio da napravi zamku. Situacija je stvarno bila na ivici i niko ne može da zameri pomoćniku na reakciji, ali ovaj detalj je direktno uticao na ishod meča.

Naime, dok su fudbaleri Fulama ostali u čudu što je gol poništen, Liverpul je u samo tri poteza poveo sa 1:0. Glavni sudija Pol Tirni je, takođe, propustio da primeti da golman Alison nije umirio loptu pre nego što je izveo prekid. On je pronašao Aleksander-arnolda koji je produžio do Salaha i 14 sekundi kasnije bilo je 1:0 za domaćina. Konačnih 2:0 postavio je Šaćiri (53. minut), koji je potvrdio da je Jirgen Klop pogrešio što ga nije poveo u Beograd.

- Možemo dugo da pričamo o Mitrovićev­om golu, ali sada je kasno - šteta je napravljen­a. Pogledao sam snimak u svlačionic­i i jasno se vidi da nije bio u ofsajdu. Umesto da smo poveli sa 1:0, mi smo gubili istim rezultatom. Međutim, u ovoj državi ne možete da kažete šta mislite o sudijama koji su pokazali da ne poštuju moj tim, mene kao trenera i sve navijače Fulama - rekao je Jokanović po završetku meča. Srpski trener je već duže vreme pod pritiskom da nešto više uradi sa timom koji posle 12 kola ima samo pet bodova i gol-razliku 11:31. Engleski mediji smatraju da je Jokanoviće­va vladavina završena i da neće preživeti do 24. novembra kada se Fulam sastaje sa Sautempton­om. Zanimljivo je, međutim, da je u Jokanoviće­vu odbranu stao Jirgen Klop. - Saosećam sa Jokanoviće­m i znam u kakvoj se situaciji nalazi. Želim mu sve najbolje. Dosta sam gledao Fulam i mislim da igraju odličan fudbal. Uprava kluba bi trebalo da ostane uz Jokanovića poručio je menadžer Liverpula koji je bio raspoložen­iji nego u utorak u Beogradu. slavišu jokanovića je pohvalio menadžer liverpula jirgen klop

 ??  ?? mitrović je nadigrao van dajka i alisona, ali je njegov gol u . minutu bio poništen zbog ofsajda koji nije postojao
mitrović je nadigrao van dajka i alisona, ali je njegov gol u . minutu bio poništen zbog ofsajda koji nije postojao
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia