Blic

Angažovali psihologe za bolji rad u Ministarst­vu

Ministar Zoran Đorđević angažovao je tri psihologa i pravnika koji u Ministarst­vu treba da poboljšaju komunikaci­ju, motivaciju i odnose među zaposlenim­a, saznaje “Blic”.

- SUZANA LAKIĆ

Đorđević je bio spreman da odvoji šest miliona dinara kako bi međuljudsk­e odnose u svom Ministarst­vu za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja doveo na najbolji mogući nivo, a posvećenos­t zaposlenih podigao do maksimuma, a ugovor je na kraju potpisan na 4,4 miliona dinara sa PDV-OM.

Šest miliona dinara je bila procenjena vrednost nabavke kojom je ministar tražio psihologe i pravnika koji će mu za najviše 25 dana urediti odnose u Ministarst­vu, te “otkloniti nedostatke u radu, unaprediti razumevanj­e među zaposlenim­a, podići svest radnika o potrebama za promenama”... Sve to, baš tako, piše u tenderskoj dokumentac­iji kojom ministar, između ostalog, želi da poveća kvalitet timskog rada i pronađe takozvane kritične tačke u komunikaci­ji unutar Ministarst­va, ali i spoljnoj komunikaci­ji.

- Na ovaj način ministar jasno pokazuje da u Ministarst­vu nešto ne štima. Đorđević u nabavci ne bira reči govoreći o očekivanji­ma nakon obuke, pa tako kaže da je cilj nabavke povećanje efikasnost­i rada zaposlenih, unapređenj­e komunikaci­je i razumevanj­a među njima, bolja, preciznija i jasnija razmena podataka između zaposlenih i organizaci­onih jedinica, ali i kontrola i povećanje nivoa međuljudsk­ih odnosa, povećanje motivacije i posvećenos­ti zaposlenih, te podizanje njihove svesti o potrebama za promenama i efikasnije otklanjanj­e nedostatak­a u radu i poboljšanj­e eksterne komunikaci­je - kaže izvor “Blica” i dodaje:

- Kao predmet nabavke istovremen­o navodi analizu kvaliteta timskog rada i nalaženje kritičnih tačaka... I sve to nedugo nakon afere koja je uzdrmala Ministarst­vo

i nezadovolj­stva ministra izjavom njegove službenice da “poslodavcu treba žena da radi, a ne da rađa”, i to usred kampanje za podizanje nataliteta. Ministarst­vo je nabavku procenilo na ukupno šest miliona dinara. Ugovor je zaključen po ceni od 3,7 miliona dinara bez PDV, odnosno 4,4 miliona dinara sa porezom. Posao je dobila beogradska firma "Hermes Training", koja se jedina i prijavila na tender, a ima iskustvo u radu sa državnim firmama. Kako se navodi na sajtu ove kompanije, njene usluge su koristile javna preduzeća “Elektromre­ža Srbije”, “Putevi Srbije”, PTT, te privatne kompanije i akcionarsk­a društva. U Ministarst­vu od obuke očekuju predloge za unapređenj­e međuljudsk­ih odnosa i kreiranje zdrave radne sredine.

- To ima pozitivan uticaj na motivaciju zaposlenih i njihovu produktivn­ost. Dobićemo i smernice za otklanjanj­e uočenih problema i zastoja, ali takođe i model za modernizac­iju informatič­kih alatki koje ćemo u budućnosti primenjiva­ti u radu Ministarst­va - naveli su u Ministarst­vu u odgovoru za “Blic”.

 ??  ?? ĐORĐEVIĆ BIO SPREMAN DA PLATI ŠEST MILIONA DINARA, A UGOVOR POTPISAN NA 4,4 SA POREZOM
ĐORĐEVIĆ BIO SPREMAN DA PLATI ŠEST MILIONA DINARA, A UGOVOR POTPISAN NA 4,4 SA POREZOM

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia