Blic

Osumnjičen­i za ubistvo maloletnik­a priznao zločin

UHAPŠEN MLADIĆ KOJI JE U TUČI ZADAO SMRTONOSNI UDARAC VRŠNJAKU

- D. K.

Mladić S.T. (19) koji je uhapšen juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, priznao je da je učestvovao u tuči u noći između petka i subote kada je nastradao Stefan Birucić (17) iz Negotina, saznaje “Blic”.

S. T. je u subotu u kasnim večernjim satima u Ulici Stefanije Mihajlović udario nogom u glavu Stefana Birucića, koji je pao na zemlju. Stefan je preminuo usled krvarenja u mozgu u nedelju ujutru.

- S. T. je na saslušanju priznao da je udario nesrećnog mladića u glavu, kao i da nije imao nameru da ga ubije. Došlo je do rasprave nastradalo­g mladića sa drugim momkom nakon čega se u jednom trenutku S. T. zaleteo i udario Birucića – kaže izvor blizak istrazi.

Prema poslednjim informacij­ama, S. T. i nastradali Stefan nisu imali nikakav lični sukob ni pre nezgode kao ni kobne večeri.

Da podsetimo, Stefan je u petak uveče roditeljim­a rekao da ide na rođendan sa drugarima. Kako su već pisali mediji, u subotu uveče roditeljim­a je policija javila da se Stefan nalazi u Hitnoj službi i da je u alkoholisa­nom stanju.

Nakon toga, kada je iz bolnice otišao kući, roditelji su ga ponovo vodili u Hitnu službu jer se žalio na bolove u vratu. Nepomično telo nesrećnog mladića u nedelju pronašao je njegov otac oko pet sati ujutru. Dečak je bio pomodreo i potpuno hladan.

- Pokušao sam da ga dozovem, drmusao sam ga, nije se pokrenuo. Probudio sam suprugu, budili smo ga. Uzalud - ispričao je novinarima dečakov otac Dragan Birucić.

Stefanovi otac i majka, Dana i Dragan, kažu da su Stefana u petak uveče pustili da ode na proslavu rođendana sa društvom.

Stefan Birucić je bio učenik trećeg razreda Poljoprivr­edne škole „Rajko Bosnić“na Bukovu.

S. T je određeno zadržavanj­e do 48 sati i sutra bi trebalo da bude saslušan u tužilaštvu.

Policija pozvala Stefanove roditelje, rekavši im da se on nalazi povređen u Hitnoj pomoći i da je u alkoholisa­nom stanju

 ??  ?? preminuo nakon batina: stefan birucić
preminuo nakon batina: stefan birucić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia